HAVU Gamingin Amerikan valloitus hyvässä vauhdissa – nyt kaatui Otto ”ottoNd” Sihvon joukkue - Esports - Ilta-Sanomat

HAVUn Amerikan valloitus hyvässä vauhdissa – nyt kaatui Otto Sihvon joukkue

Lasse ”ZOREE” Uronen ja HAVU Gaming ovat ottaneet liigassa jo kaksi kovaa voittoa.

Julkaistu: 23.3. 10:59

HAVU Gaming pelaa Flashpoint-liigan lohkovoitosta tiistai-iltana, kun sunnuntaina kaatui Otto ”ottoNd” Sihvon tiimi.

Suomalainen HAVU Gaming -joukkue on jatkanut onnistuneesti Amerikan valloitustaan Counter-Striken miljoonan dollarin Flashpoint-liigassa. Liiga pelataan Los Angelesissa, mutta koronaviruksen takia joukkueet pelaavat ottelut studion sijaan pelitaloista käsin.

HAVU nappasi toisen voiton kaatamalla sunnuntai-iltana entisen pelaajansa Otto ”ottoNd” Sihvon edustaman c0ntact Gamingin 2–1 (14–16 Mirage, 16–5 Train, 16–12 Dust II). HAVU oli Miragessa tappiolla 3–9- ja 9–15, mutta oli silti viedä pelin jatkoajalle. Trainissa suomalaisjoukkue oli täysin pitelemätön voiton varmistuessa 16–5-tuloksella.

Ratkaisevassa kartassa Dustissa suomalaisjoukkue aloitti vahvasti terroristeina voittaen 11 kierrosta, mutta puoltenvaihdon jälkeen peli ei rullannut samaan tahtiin. HAVU voitti ottelun lopulta viemällä viimeisestä neljästä kierroksesta kolme purkamalla pommin.

Lasse ”ZOREE” Uronen pelastaa kierroksen HAVUlle tarkkuuskiväärillä:

Voitolla HAVU lunasti paikan tiistaina kello 18 pelattavaan A-lohkon finaaliin, jossa vastaan tulee tanskalainen MAD Lions tai Sihvon joukkue. HAVU on jo voittanut kerran molemmat, suomalaisia korkeammalla maailmanlistalla olevat joukkueet. MAD Lions ja c0ntact kohtaavat tänään kello 18.

Flashpoint-liiga koostuu kahdesta lohkovaiheesta ja pudotuspeleistä. Ensimmäisessä kahdessa vaiheessa jaetaan pisteitä loppusijoitusten perusteella. Kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Liigavoittaja palkitaan puolella miljoonalla dollarilla.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.