Telia nostaa panoksia: Telia Esports Series laajenee, opearaattori osti useat isot CS-lähetysoikeudet - Esports - Ilta-Sanomat

Telian esports-liiga laajenee Pohjoismaihin, tulossa myös CS:n huippupelit suomeksi selostettuna

Telian oma Counter-Strike-liiga palaa entistä suurempana 19.3. Teleoperaattori näyttää jatkossa myös kovimpien CS-turnausten ottelut suomeksi.

Telia kasvattaa omaa sarjaansa, mutta myös kovimmat CS-matsit näytetään suomeksi selostettuna. Muun muassa Miikka ”suNny” Kempin ja ENCEn ensi viikon pelit kuuluvat Telian tarjontaan.

10.3.2020 10:00

Teleoperaattorijätti Telia on ilmoittanut kasvattavansa vuosi sitten aloittamaansa Counter-Strike-peliliigaa, jonka kolmas kausi pelataan 40 000 euron palkintopotilla 19.3.–7.5.

Telia Esports Seriesin tulevalla kaudella pelataan uudella formaatilla, minkä lisäksi mukana on uusia joukkueita ja uudet sudiokasvot. Edelliskausista poiketen sarjavoittaja saa paikan loppuvuodesta pelattavaan kansainväliseen DreamHack Winter 2020 -turnaukseen.

Sarjassa pelaavat Conquer Gaming, hREDS, KOVA Esports, NYYRIKKI Esports, SJ Gaming, Team Crazycoco ja VETO Esports. Mukaan nousee vielä yksi tiimi, joka korvaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan liigan yllättäen jättäneen hallitsevan mestarin HAVU Gamingin.

HAVU Gaming voitti GameXpossa pelatut CS-finaalit marraskuussa. Nyt keväällä joukkue ei ole mukana sarjassa.

Telia sanoi vuosi sitten sarjan perustamisen yhteydessä tavoitteen olevan tehdä Suomesta esportsin ykkösmaa, mutta pelaamisesta koko Pohjolan yhteisen intohimon. Telian esports-tiimin Niklas Segercrantz kertoo operaattorin aloittavan pian ensimmäisen sarjan, jossa pelaa neljä Pohjoismaata.

– Ensi kesästä alkaen Telia Esports Seriesiä pelataan myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Syntyvästä kokonaisuudesta tulee huikea, vaikka peliä emme voi vielä paljastaakaan.

Jatkossa myös maailman parhaiden CS-joukkueiden välisiä otteluita voi seurata suomeksi selostettuna Telian kautta. Yhtiö kertoo ostaneensa ESL Pro Tour -turnauspakettiin kuuluvien ESL One-, DreamHack Masters- ja ESL Pro League -sarjojen suomenkieliset lähetysoikeudet.

Ensimmäiset lähetykset ovat luvassa jo maanantaina 16.3., kun ENCEn pelit ESL Pro Leaguessa alkavat. Kansainvälisiä pelejä ja Telia Esports Seriesiä voi seurata Twitchin ohella C Moresta, Telia TV:stä ja mtv-palvelusta.

Telian kilpakumppani Elisa on myös vahvasti mukana esportsissa. Elisalla oli syksyllä oma nimikko-CS-liiga, mutta tälle vuodelle suunnitelmat muuttuivat. Elisa järjestää keväällä pienemmän CS-nettiliigan, jonka voittaja pääsee Tampereella pelattavaan kansainväliseen BLAST-karsintaturnaukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?