Mitä tapahtui Fortnitelle? Viime vuonna jaettiin 80 miljoonaa palkintorahaa, mutta nyt kalenteri on tyhjä - Esports - Ilta-Sanomat

Mitä ihmettä Fortnitelle tapahtui? Viime vuonna jaettiin 64 miljoonaa dollaria – nyt kalenteri on tyhjä

16-vuotias Kyle ”Bugha” Giersdorf voitti soolopelitilan maailmanmestaruudesta kolme miljoonaa dollaria.

Julkaistu: 27.2. 13:56

Fortnite-pelaajille ei ole vielä vahvistettu MM-kisoja tai muutakaan suurta kilpatoimintaa tälle vuodelle. Viime vuonna palkintorahaa jaettiin kilpaturnauksissa 64,4 miljoonaa dollaria.

Fortnite oli vuoden 2019 suurin kilpapeli, jos verrataan peleittäin jaettuja palkintorahoja. Fortnitessa jaettiin viime vuonna 64,4 miljoonaa dollaria, kertoo Esports Earnings.

Pääosa summasta, 45,7 miljoonaa dollaria, jaettiin keväällä alkaneiden MM-karsintojen ja heinäkuussa päättyneiden MM-kisojen aikana. Sooloturnauksen voittanut 16-vuotias Kyle ”Bugha” Giersdorf kuittasi mestaruudesta ennätykselliset 3 miljoonaa.

Tänä vuonna Forniten kilpapuoli ei ole ollut samalla tavalla esillä kuin vuosi sitten. Isoja ja merkittäviä kilpaturnauksia on pelattu tammi-helmikuun aikana vain kaksi.

DreamHack Open Anaheimissa pelattiin viime viikolla 250 000 dollarista. Australian avoimen tennisturnauksen yhteydessä pelatussa Fortnite Summer Smashissa oli jaossa 262 000.

Fortnite-julkaisija Epic Games ei ollut kummankaan turnauksen pääjärjestäjä. Epic on järjestänyt tänä vuonna yhden rahakkaan turnauksen, kun PlayStation 4 -pelaajille tarkoitetussa turnaussarjassa oli jaossa miljoona.

Fortniten suurimmat ja merkittävimmät turnaukset, kuten MM-kisat, on pelattu aina tietokoneella. Ohjainta saa käyttää, mutta suurimmat nimet käyttävät hiirtä ja näppäimistöä.

Epicin edellinen merkittävä pc-suurturnaus oli viime vuoden lopulla. Tälle vuodelle Epic ei ole vielä vahvistanut kunnon kilpasarjaa. MM-kisojen kohtalo on tässä kohtaa täysi mysteeri.

Vaikka Fortniten suurimmat päivät vaikuttavat olevan jo takana, peli saa jatkuvasti lisää sisältöä päivityksillä. Ammattilaispelaajat ovat odottaneet päivitysten yhteydessä julkistuksia koskien kilpapuolta, mutta kokeneet kerta toisensa jälkeen pettymyksen.

Fnaticin perustaja Sam Mathews totesi hiljattain Twitterissä organisaation uskovan yhä Fortniten kilpapuoleen. Mathews kuitenkin epäili, että onko Epic yhä sitoutunut siihen.

– Me [Fnatic] puhumme kaikkien pelijulkaisijoiden kanssa ja viemme yhdessä esportsia eteenpäin. Epic ei tunnu tarvitsevan meitä. Me olemme täällä, avoimina ja valmiina viemään Fortnitea eteenpäin. Käyttäkää meitä, Mathews twiittasi.