Kohusarja syrjäytyneistä miehistä sai sometähti Miisa Nuorgamin miettimään omaa ja kavereiden pelaamista – ”Välillä pelaan joka päivä ja koko päivän” - Esports - Ilta-Sanomat

Kohusarja syrjäytyneistä miehistä sai sometähti Miisan miettimään – ”Välillä pelaan joka päivä, koko päivän”

Miisa Nuorgam on todennut pelaamisen olevan hänelle paras tapa rentoutua. Alkuvuoden tv-tapauksiin lukeutuva Logged In -sarja yllätti hänet.

Miisa Nuorgam yllättyi millä tavalla pelaamista ja päähenkilöitä esiteltiin Logged In -sarjassa.

27.2.2020 10:27

Yksi alkuvuoden puhutuimmista tv-ohjelmista on ollut helmikuussa julkaistu Logged In. Sami Kieksin ohjaamassa viisiosaisessa dokumenttisarjassa kerrotaan viiden syrjäytyneen nuoren miehen tarina.

Pari-kolmekymppisiä Jonia, Patrikia, Aaronia, Juhoa ja Henriä yhdistävät tietokonepelit, rikkinäinen lapsuus, yksinäisyyden tunne sekä kiusaaminen. Myös huumeet, alkoholi ja työttömyys ovat kuvassa vahvasti mukana.

Ilta-Sanomat tapasi Assembly-pelitapahtumassa sometähti Miisa Nuorgamin, joka työskentelee pelaamisen parissa ja on itsekin himopelaaja. Norgam kertoi pitäneensä sarjasta todella paljon.

– Tykkäsin, ettei pelaamista ollut demonisoitu siinä mitenkään. Monesti se on helppo tie, että videopelit aiheuttavat turmiota ja kuolemaa. Nyt ei menty sillä kulmalla, mikä oli tosi kiva. Se oli tehty muutenkin tosi hyvällä maulla, heille ei naureskeltu ja he eivät olleet naisvihaisia inceleitä, mitä oletin, kun kuulin tästä.

Sarjan aihe on erittäin tärkeä ja keskustelu on hyvästä Nuorgamin mielestä. Sarjan katsominen sai myös hänet miettimään omia pelikavereitaan, joita kaikkia hän ei ole edes tavannut kasvotusten.

– Eilenkin kun pelattiin Dotaa, niin minulla oli pelkästään 24 pelikaveria pelaamassa sitä ja kymmeniä muita pelaamassa jotain muuta. Kuinkakohan moni omasta kaveriporukasta on tuossa tilanteessa ja voisiko sille tehdä jotain, Nuorgam pohtii.

Nuorgam myöntää olevansa jossain määrin koukussa pelaamiseen, puhelimen selailuun, someen ja tv-sarjamaratoneihin.

Tampereella asuva Nuorgam kertoo olevansa ainakin jollain asteella addiktoitunut pelaamiseen, mutta myös puhelimen ja somen selailuun sekä tv-sarjojen suurkuluttamiseen.

– Voin kyllä olla pelaamatta, jos on pakko, mutta mieluiten en ole. Mulla menee kausittain [se innostus], eli välillä tulee totaalitylsistyminen, mutta sitten välillä pelaan joka päivä ja koko päivän. Silloin jätän sosiaaliset tilanteet väliin, kun haluan istua kotona koneella.

Sarjassa nousee useasti esille, kuinka pelaaminen on monelle nuorista tapa päästä irti arjen vaikeuksista ja rentoutua. Nuorgam on kokeillut erilaisia tapoja rentoutua, mutta huomannut pelaamisen olevan hänelle paras vaihtoehto.

– Joku työkaveri tai muu suositteli joskus hierontaa, koska se on mukamas niin rentouttavaa. No, sitten menin, niin se oli hirveintä paskaa, missä olen ikinä ollut. Vieras ihminen lähmii ja kyselee jotain turhanpäiväistä. Oli hirveää ja ei rentouttanut yhtään.

– Pelaaminen on se minun rentoutumistapa. Voin laittaa jonkun paskan realityn siihen toiselle näytölle ja avata Simsin. Sitten voi vaan olla tekemättä yhtään mitään. Tai sitten voin pelata Counter-Strikea, Apex Legendsia tai Dotaa, joissa saa purkaa sitä kilpailullista puolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?