FIFA 20 -pelin ammattilaiset kritisoivat peliä kovin sanoin – Donovan ”Tekkz” Hunt: ”Kuka tahansa voi voittaa, jopa he ketkä eivät ole hyviä” - Esports - Ilta-Sanomat

FIFA-ammattilaiset murjovat peliään: ”Kuka tahansa voi voittaa”

Kesäkuussa 18 vuotta täyttävä brittipelaaja Donovan ”Tekkz” Hunt on yksi FIFA-pelin menestyneimmistä pelaajista.

Julkaistu: 24.2. 19:55

FIFA-pelin ammattilaisten mielestä peli on nykyisin kaikkea muuta kuin hauska. Yhden pelaajan mielestä se on suorastaan epäpalkitseva.

EA Sportsin julkaiseman FIFA 20 -pelin yksi alkuvuoden suurimmista turnauksista päättyi sunnuntai-iltana Pariisissa. ELEAGUE FUT Champions Cup IV -turnauksessa pelattiin Xboxilla ja PlayStationilla.

PlayStation-turnauksen voitti brasilialainen Henrique ”Zezinho” Lempke, joka kaatoi loppufinaalissa Xbox-voittajan Mossad ”MSdossary” Aldossaryn. Lempke sai voitosta 50 000 dollaria. Hän oli myös ensimmäinen PlayStation-pelaaja, joka on voittanut kokonaisturnauksen.

Viikonlopun iso voitto herkisti Lempken:

Lempken voiton lisäksi puhetta on riittänyt FIFA-pelin nykytilanteesta. Peliä kritisoivat viikonlopun aikana Aldossary sekä brittitähti Donovan ”Tekkz” Hunt, joka hävisi Xbox-finaalin.

Aldossary totesi viikonlopun päätteeksi Twitterissä nyt pelattavan peliversion olevan kaikkea muuta kuin hauska: Siitä eivät nauti ammattilaiset eivätkä katsojat.

– Kaikki pelit tässä FIFAssa ovat 50/50. Sinä voitat nyt, minä seuraavan. Peli on niin epäpalkitseva, kun kuka tahansa voi voittaa, jopa he ketkä eivät ole hyviä. Kukaan ei nauti pelaamisesta, Hunt totesi voitetun välierän jälkeen suorassa lähetyksessä.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Monet FIFA-ammattilaiset ovat kritisoineet EA Sportsia nykyisestä metasta eli optimaalisesta pelitavasta. Tällä hetkellä tehokkaimmalla pelityylillä pelaajat eivät saa kunnolla maalipaikkoja, joten pääosassa otteluita tehdään vain muutama maali. Peli on tylsää niin ammattilaisille kuin katsojille.