Hartwall-areenassa viime syyskuussa järjestetty esports-tapahtuma Arctic Invitational ei saa jatkoa - Esports - Ilta-Sanomat

Hartwall-areena oli liikaa – isoin odotuksin järjestetty esports-tapahtuma ei saa jatkoa

Syyskuussa järjestetty Suomen ensimmäinen esports-areenaturnaus jäi reilusti kävijätavoitteestaan. Nyt nähty kommentti paljastaa tapahtuman jääneen yksittäiseksi kokeiluksi.

FURIA voitti syyskuussa pelatusta Arctic Invitationalista 60000 euroa.­

24.2. 14:51

Hartwall-areenassa lauantaina 14. syyskuuta 2019 järjestetty kilpapelitapahtuma Arctic Invitational ei saa jatkoa. Järjestäjät ilmoittivat asiasta Twitterissä, kun he kiittivät Suomen elektronisen urheilun liittoa (SEUL ry) vuoden kulttuuriteko -palkinnosta.

– Surullisina mutta ylpeinä kerromme että AI ei sellaisenaan jatku.

Tapahtuman jälkeen ja loppuvuodesta huhuttiin, että Arcticin toinen yritys nähtäisiin keväällä 2020. Nyt annettu kommentti viittaisi kuitenkin muuhun.

Arctic Invitationalin päävastaava Olli-Pekka Villa, joka työskentelee Starsquadilla, ei vastannut Ilta-Sanomien kommenttipyyntöön koskien tapahtuman tai brändin jatkoa.

Arctic Invitationalin vetonaula oli 100 000 euron ja neljän joukkueen Counter-Strike-turnaus, jonka voitti brasilialainen FURIA. Tapahtumassa järjestettiin lisäksi mobiilipelisarjan finaalit.

Suomen ensimmäinen todellinen esports-areenatapahtuma tähtäsi syyskuussa 10 000 kävijään. Paikan päälle saapui lopulta noin 4000–5000. Tapahtuman järjestivät Elisa ja Starsquad Events.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?