Suomalainen CS-joukkue nöyryytti vastustajansa erikoisella tempulla – venäläispelaaja veti herneen nenään - Esports - Ilta-Sanomat

Suomalainen CS-joukkue veti todella erikoisen ässän hihasta – venäläispelaaja veti herneen nenään

Lasse ”ZOREE” Uronen on normaalisti HAVUn AWP-pelaaja. Viikonlopun karsinnassa kaikki joukkueen pelaajat luottivat tarkkuuskivääriin.

Julkaistu: 18.2. 13:37

HAVUn hurja nousu erikoisella taktiikalla sai venäläisvastustajan purkamaan tunteitaan Twitteriin.

Counter-Strike-pelissä kilpaileva suomalainen HAVU Gaming -joukkue pelasi viikonloppuna Flashpoint-liigan suljetussa Euroopan-karsinnassa. Pelit päättyivät ennen ratkaisevia kierroksia 7.–8. sijaan.

Vaikka karsinta ei päättynyt suomalaisittain toivottuun tulokseen, niin sai HAVU erään ottelun tapahtumilla kansainvälistä huomiota.

HAVU käytti neljännen kierroksen ottelussaan Syman-joukkuetta vastaan hyvin erikoista taktiikka. HAVU alkoi nimittäin käyttämään 7–14-tilanteessa samanaikaisesti neljää AWP-tarkkuuskivääriä.

Normaalisti AWP-tarkkuuskivääreitä on käytössä samanaikaisesti vain yksi, joskus kaksi. Yhdessä kohtaa kaikilla viidellä HAVUn pelaajalla oli kädessään tarkkuuskivääri.

HAVU nousi useamman tarkkuuskiväärin taktiikkaa käyttäen takaisin peliin. Ottelu päättyi lopulta HAVUn 22–20-voittoon jatkoajan päätteeksi. Suomalaispelaajat luottivat myös jatkoajalla tarkkuuskivääritaktiikkaan.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä. Koko ottelu on nähtävillä 14–7-tilanteesta alkaen täältä.

Symanin venäläispelaaja David ”n0rb3r7” Danielian ei pitänyt HAVUn erikoisesta taktiikasta. Twitterissä hän kehotti HAVUa jättämään vastaavat temput ammattilaispelien ulkopuolelle. Danielian on jo poistanut kommenttinsa, mutta kuvakaappaus löytyy Redditistä.

Redditissä HAVUn temppua koskevat ketjut ovat keränneet yli 500 kommenttia. Danielianin reaktiota on ihmetelty, sillä viiden tarkkuuskiväärin käyttäminen ei ole kiellettyä, joskin kyseessä on harvinaisempi taktiikka.

HAVUssa pelaavat Olli ”sLowi” Pitkänen, Aaro ”hoody” Peltokangas, Eetu ”sAw” Saha, Joonas ”doto” Forss ja Lasse ”ZOREE” Uronen. Joukkuetta valmentaa Taneli ”disturbed” Veikkola.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?