ENCE-kapteeni Aleksi ”allu” Jalli uudella BTS-videolla: ”Kunhan selvitään tästä hankalemmasta ajasta, niin hyvä tulee” - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE-kapteeni avautuu uudella videolla: ”Kunhan selvitään tästä hankalemmasta ajasta, niin hyvä tulee”

Aleksi ”allu” Jalli on ENCEn kokenein, tunnetuin ja menestynein pelaaja. Hän aloitti joukkueen pelinjohtajana syyskuussa.

Julkaistu: 17.2. 16:50

ENCEn on julkaissut reilut 24 minuuttia kestävän kulissien takana -videon Lontoosta pelatusta CS-turnauksesta, jossa joukkue koki kaksi karua tappiota.

Suomalaisen ENCEn Counter-Strike-joukkueen matkaa maailmalla seuraavan kulissien takana -videosarjan uusin jakso näyttää mitä Lontoossa pelatussa ICE Bet Challenge -turnauksessa tapahtui.

ENCEn osalta 1.–6.2. pelattu turnaus päättyi heti kahteen tappioon. Joukkue hävisi 0–2-tuloksella entisen pelaajansa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtamalle OG:lle ja Jesse ”zehN” Linjalan edustamalle GODSENTille.

Jakson aikana nähdään runsaasti materiaalia, jossa pelaajat käyvät läpi tapahtumia ja millaisissa asioissa he epäonnistuvat. Äänessä ovat erityisesti Miikka ”suNny” Kemppi, Sami ”xseveN” Laasanen, kapteeni Aleksi ”allu” Jalli ja valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Videon alussa Jere ”sergej” Salo kertoo heidän harjoitelleen turnausta varten kunnolla kaksi viikkoa. Harjoittelumäärään suhteutettuna turnaussuoritus oli täysi katastrofi.

OG-tappion jälkeisissä videopätkissä valmentaja Räsänen kertoo vastustajan olleen yksinkertaisesti parempi. Train-kartassa nähtiin ”hyvää CS:ää”, mutta sen loppupuolella ”pelattiin liian turvallisesti eikä omaa peliä”, Räsänen toteaa.

GODSENT-pelin ensimmäisen kartan jälkeen Räsänen toivoo pelaajiltaan enemmän kommunikointia. Kemppi puolestaan muistuttaa tiimikavereitaan keskittymään otteluiden aikana vain voittamiseen: ”Meidän ei tarvitse todistella kenellekään mitään, vaan pelataan sitä omaa peliä. Pidetään meininki hyvänä, niin silloin me voitetaan. Yhdessä vaan.”

– Eilen olin legitisti vihainen, mutta nyt on vaan ihan vitun surullinen, Jalli tiivistää fiilikset toisen hävityn ottelun jälkeen.

Kemppi puolestaan ihmettelee ottelun jälkeen, että miten kahden viikon onnistuneen harjoittelujakson päätteeksi pakka voi levitä totaalisesti tositilanteen koittaessa.

ENCEn kokoonpano vasemmalta oikealle: Slaava ”Twista” Räsänen (valmentaja), Jani ”Aerial” Jussila, Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo, Sami ”xseveN” Laasanen ja Miikka ”suNny” Kemppi.

Vaikka turnaus päättyi kahteen tappioon, niin ei ENCE suunnannut heti pelien päätteeksi kotiin. Tiimi päätti jäädä sen sijaan turnauspaikalle harjoittelemaan, koska he eivät Jallin mukaan ansainneet mennä kotiin.

Videon loppupuoli on varsinaista Jalli-show’ta, sillä hän puhuu useamman minuutin ajan joukkueen tilanteesta. Jalli paljastaa esimerkiksi heidän käyneen pelien jälkeen asioita läpi kunnolla monta tuntia. Vastaaviin keskusteluihin on käytetty viime turnausten aikana yli 50 tuntia.

Jalli peräänkuuluttaa yhdessä kohtaa entistä enemmän yhteistä pelisuunnitelmaa, josta pidetään kiinni. Hän ei myöskään usko peliin tehtävien muutosten alkavan toimia heti viikossa tai kahdessa – siihen voi mennä kuukausia, jopa vuosi.

– Pitää vaan olla kärsivällisyyttä ja luottoa itseensä, meidän toimintatapaan ja joukkueeseen, eli toisiimme. Kun nämä asiat on kondiksessa, niin asiat järjestyvät, tiivistää Jalli.

Jallin mukaan he ovat myös unohtaneet tavallaan tekemisen meiningin: Puhetta riittää, mutta tekeminen on vähän niin ja näin. Jatkossa tiimi aikoo keskittyä entistä enemmän asioiden kehittämiseen ja korjaamiseen kaikin tavoin.

Slaava ”Twista” Räsänen totesi edellisessä BTS-jaksossa pehmittämisen ajan olevan nyt ohi. Uuden videon sisällön perusteella myös muu joukkue on herännyt tähän.

Miten sitten tulokset lähtevät nousuun? Kaikki alkaa harjoituksista, jossa fokus on ollut välillä vähän hukassa, kertoo Jalli. Harjoituksissa ei ole tehty kaikkia asioita riittävän hyvin ja perusteellisesti. Tiimin pitää myös oppia taas muistamaan loppupelissä kyseessä olevan kuitenkin vain Counter-Striken pelaaminen, jossa voittaminen tai häviäminen ei ole maailmanloppu.

– Näillä lähtökohdilla uskon, että pikkuhiljaa voimme rakentaa itseluottamusta ja henkistä kanttia kondikseen ja lähteä parantuu.

ENCEn viime aikaiset keskustelut, joukkueen ilmapiiri ja esimerkiksi tappioiden käsitteleminen ovat valaneet luottoa kokeneeseen kapteeniin.

– Kunhan selvitään tästä hankalemmasta ajasta, niin hyvä tulee. Meidän pitää nyt vaan pitää lippu korkealla, tehdä lisää duunia ja onnistua, niin siitä se lähtee.

Videon lopuksi Jalli puhuu joukkueen seuraavasta koitoksesta, tänä viikonloppuna pelattavasta DreamHack Open Anaheimista. ENCE on turnauksen kärkinimiä.

– Sieltä [DreamHack Openista] meidän joukkueen nousu joskus lähti. Ihan mukava palata sinne mistä ollaan tultu, ja lähteä sitä kautta tekemään uutta nousua.

Aleksi ”allu” Jalli aloitti syyskuussa pelinjohtajana. Tähän mennessä joukkueen tulokset ovat olleet kaikkea muuta kuin toivottuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?