Aleksi Virolaisen OG:lle taisteluvoitto! Maailmanlistan kärkinimi kaatui trillerissä 2–1 - Esports - Ilta-Sanomat

Aleksi Virolaisen joukkueelle upea taisteluvoitto! Maailmanlistan vitonen kaatui 2–1

Aleksi ”Aleksib” Virolainen (oikea reuna) on OG:n pelinjohtaja – toisin sanoen hän jakaa komennot tiimikavereille ottelun aikana.

Aleksi ”Aleksib” Virolainen (oikea reuna) on OG:n pelinjohtaja – toisin sanoen hän jakaa komennot tiimikavereille ottelun aikana.

Julkaistu: 15.2. 9:00

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama OG-joukkue aloitti BLAST-liigan perjantaina taisteluvoitolla. OG kaatoi maailmanlistan viidentenä olevan joukkueen.

Counter-Strike-sarjan BLAST Premierin runkosarjan viimeinen lohko pelataan nyt viikonloppuna Lontoossa. Suomalaishuipun Aleksi ”Aleksib” Virolaisen edustaman OG-joukkueen matka C-lohkossa alkoi perjantaina hienolla taisteluvoitolla.

OG voitti perjantain ja lauantain välisenä yönä päättyneessä huippuottelussa Evil Geniusesin 2–1-tuloksella (14–16 Inferno, 16–14 Nuke, 19–17 Dust II). Evil Geniuses lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä joukkue on HLTV:n maailmanlistalla viidentenä.

OG:n pelit jatkuvat tänään kello 21.30 Suomen aikaa. Toisella kierroksella vastaan asettuu ranskalainen G2 Esports. Ottelun voittaja varmistaa paikan liigafinaaleihin, mutta pelaa vielä sunnuntai-iltana lohkovoitosta. Häviäjä voi vielä sunnuntaina nousta finaaleihin.

C-lohkon kuolemanottelussa kohtaavat lauantaina kello 17.30 EG ja 100 Thieves. Ottelun häviäjä jää lohkojumboksi, kun voittaja pääsee sunnuntaina haastamaan OG–G2-ottelun häviäjää.

Näin OG:n ja EG:n välinen trilleripeli eteni

OG:lla oli Infernossa mahdollisuudet voittoon, mutta kriittiset virheet ratkaisevilla kierroksilla koituivat kohtaloksi. Viimeisellä kierroksella päättynyt kartta oli tilastoja tarkastellen erikoinen: EG-pelaajista ainoastaan Vincent ”Brehze” Cayonte ylsi yli 1,00 ratingiin, kun taas OG-pelaajista vain Nathan ”NBK-” Schmitt jäi alle yhden ratingin.

Toisena pelatun Nuken alkutahdit määräsi OG, mutta EG siirtyi nopeasti 7–4-johtoon terroristeina. Puolia vaihdettiin EG:n johtaessa 8–7. Virolaisen johdolla OG nousi toisella osiolla tasoihin ja pian taululla oli jo 15–10-lukemat. EG onnistui venyttämään ratkaisun viimeiselle kierrokselle, joka päättyi Schmittin voittoisaan 1vs1-tilanteen.

Valdemar ”valde” Bjørn voittaa 1vs4-tilanteen Nukessa:

Ratkaiseva kartta Dust II alkoi OG:n siirtyessä nopeasti 5–1-johtoon, mutta EG nousi tasoihin ja ohi. Puoltenvaihdon jälkeen EG kasvatti 8–7-johdon peräti 14–8:aan.

OG onnistui kuitenkin viemään ratkaisun jatkoajalle. Virolaisen tiimi hävisi jatkoajan kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta nappasi kartta- ja sarjavoiton neljällä peräkkäisellä kierrosvoitolla.

Tuoreimmat osastosta