Raivo repesi: Suuri CS-turnaus pelataan heti kesätauon jälkeen – ”Arvasin tässä käyvän näin!” - Esports - Ilta-Sanomat

CS-huipuille karu yllätys: Lomat liipaisimella huipputurnauksen vuoksi

Janko ”YNk” Paunovic valmentaa FaZe Clan -joukkuetta, joka on aloittanut vuoden erinomaisesti.

Janko ”YNk” Paunovic valmentaa FaZe Clan -joukkuetta, joka on aloittanut vuoden erinomaisesti.

Julkaistu: 13.2. 10:25

FaZe-valmentaja Janko Paunovic ei voi ymmärtää, miksi huipputurnaus pelataan välittömästi pelaajien sopiman kesätauon jälkeen.

Counter-Strike-ammattilaisten pelaajayhdistyksen (CSPPA) määrittämä kesäloma kestää kuukauden ja se pidetään 15.7.–15.8. Tänä aika ei pelata yhtään huippuluokan turnausta. Pelaajien toinen lomakausi alkaa joulusta ja kestää noin kaksi viikkoa.

Pelaajien harmiksi kesäloma saattaa kuitenkin lyhentyä jopa pari viikolla, ainakin jos parhaimmat joukkueet haluavat olla heti kauden alkaessa iskussa. turnausjärjestäjä ESL nimittäin ilmoitti tällä viikolla järjestävänsä IEM Melbourne -turnauksen Australiassa heti loman päätyttyä 17.–23.8.

Pelaajien pitää olla Australiassa viimeistään sunnuntaina 16.8., eli eurooppalaisjoukkueiden viimeinen lähtöpäivä on pitkän matkan vuoksi 15.8. Päätös ei ole ollut monen ammattilaisen mieleen.

Asiasta ovat keskustelleet Twitterissä muun muassa FaZe-valmentaja Janko ”YNk” Paunovic, MIBR-manageri Ricardo Sinigaglia, Rush B Median perustaja Ryan Friend sekä ESL:n tuotevastaava Ulrich ”theflyingdj” Schulze.

Paunovicin mukaan pelaajia ja joukkueita sorretaan, sillä kukaan ei halua lähteä turnaukseen ilman harjoittelua. Tämä taas johtaa siihen, että loma pitää lopettaa huomattavasti sovittua aiemmin. Paunovicilla on ollut käsitys, että kesäloman jälkeen joukkueilla on kaksi viikkoa aikaa treenata rauhassa ennen ensimmäisiä tärkeitä pelejä.

Toisessa twiitissään Paunovic naureskeli, kuinka hän vasta kaksi viikkoa sitten vitsaili sitten HLTV Confirmed -podcastissa kesäloman todennäköisesti jäävän taas alle toivotun, kun joku laittaa turnauksen heti tauon perään.

Schulzen mielestä ottelut voivat alkaa heti, kun loma päättyy. Harjoittelun aloittaminen loman aikana tai vasta sen päätyttyä on jokaisen oma asia. Paunovicin mukaan ESL:n pitäisi koordinoida turnauksensa paremmin, jotta turnauksissa ei nähtäisi aivan ruosteessa olevia joukkueita.

Sinigaglia puolestaan huomautti, että IEM Melbourne saataa olla ensimmäinen kahdesta Major-arvoturnausta edeltävästä karsinnasta. Mikäli näin olisi, niin ei yhdelläkään huippujoukkueella olisi käytännössä mahdollisuutta jättää karsintaa väliin sen tärkeyden takia.

100 Thieves -manageri Chris ”GoMeZ” Orfanellisin ehdotus asian ratkaisemiseksi oli pelaajien lennättäminen Melbourneen, jonne heille rakennetaan harjoittelutilat maksua vastaan. Orfanellisin mukaan maailmassa on huonompiakin paikkoja kuin Australia.

Friendin mielestä ammattilaisten pitäisi vakavasti harkita turnauksen boikotoimista, mikäli se on rikkonut pelaajayhdistyksen määritelmiä. Muuten pelaajayhdistystä ja pelaajia tullaan polkemaan jatkossakin.

Pelaajayhdistys eli CSPPA ei ole kommentoinut IEM Melbournen ajankohtaa. ESL oli hiljattain pelaajien raivon kohteena, kun se teki suuren liigamuutoksen ilmoittamatta kaikille osallisille asiasta.

Tuoreimmat osastosta