Suosikkiselostajat Nick ”Tasteless” Plott ja Dan ”Artosis” Stemkoski jäivät IEM Katowice -huipputurnauksen ulkopuolelle – ”Uramme ja tulevaisuutemme jäävät usein huomioimatta” - Esports - Ilta-Sanomat

Huipputurnauksesta pudotettu suosikkiselostaja avautui netissä

Nick ”Tasteless” Plott (oikealla) ei pitänyt ESL:n päätöksestä jättää hänet ja selostajapari ulos vuoden ensimmäisestä isosta turnauksesta.

Nick ”Tasteless” Plott (oikealla) ei pitänyt ESL:n päätöksestä jättää hänet ja selostajapari ulos vuoden ensimmäisestä isosta turnauksesta.

Julkaistu: 12.2. 13:55

StarCraft II:n vuoden ensimmäinen suuri turnaus pelataan ilman pelin kenties kahta tunnetuinta selostajaa. Päätös ei ollut kaikkien mieleen.

Suositun reaaliaikaisen strategiapelin StarCraft II:n vuoden ensimmäinen megaturnaus, IEM Katowice 2020, pelataan Puolassa 24.2.–1.3.

Joona ”Serral” Sotalan lisäksi Puolassa pelaavat kaikki maailman kovimmat pelaajat, mutta monien yllätykseksi selostamosta puuttuvat tähtinimet Nick ”Tasteless” Plott ja Dan ”Artosis” Stemkoski.

Turnauksen lähetystiimi julkistettiin 7. helmikuuta. Plott otti hänen ja työparinsa poissaoloon kantaa päivää myöhemmin. Stemkoski ei ole kommentoinut asiaa.

Plottin mukaan hän oli kollegansa kanssa yhteyksissä turnausjärjestäjään hyvissä ajoin, mutta nämä eivät tästä huolimatta saaneet selostamistarjousta.

– Valitettavasti Artosis ja minä emme osallistu yhteen StarCraftin vuoden suurimmista tapahtumista, vaikka olemme omistautuneet pelille jo pidemmän aikaa, Plottin aloitti kommenttinsa Twitterissä.

Jatkotwiitissä 35-vuotias Plott totesi ”esports-alalla olevan oikeita ongelmia” mitä tulee turnausjärjestäjiin ja selostajiin, ”jotka pitävät turnauksia pystyssä”. Plottin mukaan selostajilla on ollut keskeinen rooli pelin ja koko alan kasvussa, mutta tästä huolimatta heidän uraansa ja tulevaisuuteensa kiinnitetään harvemmin huomiota.

Plott on saanut twiittiensä alle jonkin verran vastauksia, joissa ihmetellään miehen julkista ulostuloa. Monet olivat pettyneitä ESL:n päätöksestä, kun taas jotkut muistuttivat ESL:llä olevan täysi oikeus valita vapaasti selostajansa.

ESL:n varapääjohtaja Michal ”Carmac” Blicharz otti Redditissä kantaa Plottin kommentteihin. Blicharz totesi ESL:n pyrkivän aina työskentelemään Plottin ja Stemkoskin kanssa, mutta selostajan jättäneen joitain asioita mainitsematta twiiteissään. Blicharzin mukaan heillä ei ole nyt muuta sanottavaa.

Selostustiimiä esittelevän Twitter-jaon alle on kertynyt jonkin verran kommentteja, joissa huudellaan Plottin ja Stemkoskin perään. Pääosa kommentoijista on kuitenkin tyytyväisiä valittuun ryhmään.

Katowice avaa StarCraft-vuoden

400 000 dollarin ja 76 pelaajan Katowice-turnaus toimii StarCraftin uuden MM-sarjan (ESL Pro Tour) ensimmäisenä isona karsintana. Voittaja saa 100 000 dollarin lisäksi suoran paikan ensi kevään MM-finaaliin.

Suomen StarCraft-ylpeys Sotala on voittanut urallaan käytännössä kaiken, mutta pokaalirivistöstä puuttuu vielä IEM-mestaruus.

Tuoreimmat osastosta