Sopivaa käytöstä ammattilaisilta vai ei? Raivo repesi ”teepussittamisesta” - Esports - Ilta-Sanomat

Huippuliigassa nähty ”teepussitus” synnytti nettiraivon – onko sopivaa käytöstä ammattilaiselle?

Overwatch Leaguen kolmas kausi suuntasi avausviikonloppuna New Yorkiin ja Dallasiin.

Julkaistu: 12.2. 10:37

”Teepussitus” oli liikaa katsojalle, joka twiittasi mielipiteensä ja joutui keskelle someraivoa.

Overwatch-pelin maailmanlaajuisen huippuliigan kolmas kausi alkoi viikonloppuna Dallasista ja New Yorkista. Nyt alkanut kausi on ensimmäinen, jonka kaikki ottelut pelataan liigajoukkueiden isännöimissä tapahtumissa.

Kotitapahtumien ja katsojalukujen ohella sosiaalisessa mediassa puhuttiin viikonloppuna lähetyksissä nähdyistä pelaajien ”teepussituksista” eli teabaggingista.

Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja menee kyykkyyn ja nousee ylös nopeatempoisesti jo kuolleen pelaajan ruumiin päällä – vähän kuten teepussia dipataan veteen.

Kyseessä ei ole uusi ilmiö pelimaailmassa: Sitä on tehty jo 15 vuoden ajan erityisesti Halo- ja Call of Duty -pelisarjojen moninpeleissä.

Teepussituksen nosti esille Twitter-käyttäjä Grant Hinds, joka oli pettynyt pelaajien käytökseen. Hindsin mukaan pelaajien pitäisi käyttäytyä paremmin ja kunnioittaa vastustajaa, jos esports halutaan otettavan vakavasti.

Hinds myös ihmetteli teepussituksen tarvetta, sillä Overwatchissa on useita erilaisia tapoja viestiä muille pelaajille, kuten pelihahmojen käytössä olevat emote-tervehdykset.

Twiitti keräsi nopeasti usean tunnetun esports-toimijan huomion. Twiittiin vastasivat muun muassa alan veteraanit Scott ”SirScoots” Smith, Paul ”Redeye” Chaloner, Rob ”Slasher” Breslau ja Adam Apicella.

Kaikki neljä olivat samaa mieltä siitä, että teepussitus ei ole epäammattimaista tai epäsuotavaa. He kaikki kokevat sen leikkimielisenä kuittailuna, banterina. Aiheen esille nostaminen on myös ihmetyttänyt monia Twitter-käyttäjiä, sillä ampuminen ja vastustajapelaajien eliminoiminen ovat olennainen osa Overwatchin pelaamista.

Vaikka Hindsin twiitti oli monien mielestä posketon trollaus, se sai runsaasti vastauksia. Kaikki eivät olleet yhtä diplomaattisia kuin Smith, Chaloner ja muut, sillä Hinds sai myös runsaasti haukkuja avautumisestaan.

Muun muassa Rush B Median omistaja Ryan Friend huomautti Twitterissä kuinka ilkeämielisiä ja toksisia monet esports-fanit ovat. Samaa mieltä oli myös Twitch-striimaaja ”X33N”, joka kertoi välttelevänsä räiskintäpelejä niiden pelaajakunnan takia.

Overwatch-liiga jatkuu viikonloppuna

Kolmannen kauden avausviikonlopusta parhaiten selvisivät kaksi voittoa napanneet NYXL ja Vancouver Titans. Ilman voittoja jäivät sen sijaan kaksi peliä hävinneet London Spitfire ja Dallas Fuel.

Overwatch League suuntaa tänä viikonloppuna Philadelphiaan, jossa pelataan lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä neljä ottelua. Viikonloppuna pelaavat Houston Outlaws, Washington Justice, Florida Mayhem ja Philadelphia Fusion.

Tulevan viikonlopun toisen kotitapahtuman piti olla Shanghai Dragonsin järjestämä, mutta tapahtuma on peruttu koronaviruksen vuoksi.