Tällainen on supertähti ja maailman tunnetuin Fortnite-pelaaja Tyler ”Ninja” Blevins – kymmeniä miljoonia faneja ja oma Adidas-mallisto - Esports - Ilta-Sanomat

Fortnite teki ”Ninjasta” maailmantähden – saanut kymmeniä miljoonia faneja ja Adidas-malliston

Tyler ”Ninja” Blevins on tienannut Fortniten avulla jopa kymmeniä miljoonia dollareita.

Julkaistu: 7.2. 11:31

28-vuotiaan Tyler ”Ninja” Blevinsin uskotaan tienanneen peliurallaan jopa kymmeniä miljoonia dollareita.

28-vuotiaan Tyler ”Ninja” Blevinsin peliura lähti hurjaan lentoon keväällä 2018, kun selviytymispelin Fortniten suosio räjähti. Blevinsin suorat Fortnite-pelilähetykset nousivat supersuosituiksi Twitch-palvelussa.

Esimerkiksi Blevinsin ja räppäri Draken yhteistä pelihetkeä seurasi keväällä 2018 samanaikaisesti yli puoli miljoonaa katsojaa. Tuohon aikaan hänen uskottiin tienaavan jopa puoli miljoonaa dollaria kuukaudessa.

Viimeisen kahden vuoden aikana Blevins on kerännyt hurjat seuraajamäärät: Hänellä on tällä hetkellä Instagramissa 14,9 miljoonaa seuraajaa, Twitterissä 5,4 miljoonaa ja Youtubessa 22,8 miljoonaa.

Viime elokuussa Fortnite-tähti teki puhutun päätöksen, kun hän jätti suoratoistopalvelujätin Twitchin ja hyppäsi Microsoftin perustaman Mixer-alustan kasvoksi. Hän oli ensimmäinen suuri striimitähti, joka jätti Twitchin.

Blevinsillä oli siirron tapahtuessa yli 14 miljoonaa seuraajaa Twitchissä. Mixeriin siirtymisen jälkeen Blevinsin katsojamäärät ovat tippuneet roimasti. Seuraajia hänellä on Mixerissä reilut 2,8 miljoonaa.

”Ninjan” vuoden 2019 parhaat hetket:

Mixer-siirtoa seurasi monen muun Twitch-tähden päätös jättää maailman suosituin striimausalusta. Twitchin jättivät esimerkiksi Michael ”Shroud” Grzesiek (siirtyi Mixeriin), Jack ”CouRage” Dunlop (Youtubeen) ja Jeremy ”DisguisedToast” Wang (Facebook).

Striimaamisella 28-vuotiaan uskotaan tienanneen jopa kymmeniä miljoonia. Mixer-siirrosta hänen huhuttiin saaneen pelkästään 10 miljoonaa dollaria.

Striimaamisen ohella Blevins tunnetaan kilpapelaajana. Peliura alkoi Halossa, jonka jälkeen hän kokeili siipiään H1Z1:ssä ja PlayerUnknown’s Battlegroundsissa ennen Fortnitea.

Blevins ei ole menestynyt faniensa toivomalla tavalla Fortniten kilpaturnauksissa. Hän jäi esimerkiksi viime kesänä ilman MM-kisapaikkaa. Uran turnaustienestit kaikki pelit huomioiden ovat noin 250 000 euroa.

Elokuussa Blevins kertoi tehneensä monivuotisen yhteistyösopimuksen vaatejätti Adidaksen kanssa. Pelitähden Time In -nimiset nimikkokengät tulivat myyntiin joulun jälkeen ja myivät heti loppuun. Kenkien lisäksi myyntiin on tullut muun muassa Ninja-aiheisia leluja, kirjoja, vaatteita ja jopa lakanat.

Blevins oli alkuvuodesta otsikoissa, kun hän lahjoitti 30 000 dollaria Australian maastopalojen sammuttamiseen. Blevins teki lahjoituksen toisen striimaajan hyväntekeväisyyslähetyksessä.

Some- ja pelitähden urasta huolehtii Jessica-vaimo, joka on kerännyt myös hurjat seuraajamäärät somessa. Pariskunta tapasi ensi kertaa Halo-peliturnauksen yhteydessä 2010.

Pariskunta alkoi juttelemaan kunnolla vasta vuonna 2013, sillä tapaamishetkellä Tyler seurusteli. Pian jutustelu muuttui seurusteluksi. Vuotta myöhemmin he muuttivat yhteen ja häitä juhlittiin elokuussa 2017. Perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa.