Tällainen on Counter-Striken uusi 25 miljoonan dollarin Flashpoint-liiga – omistajina joukkueet, vaikutteita UFC:stä... - Esports - Ilta-Sanomat

Counter-Strikessa jytisee: Tällainen on uusi 25 miljoonan dollarin liiga

Rääväsuuna tunnettu ”esports-historioitsija” Duncan ”Thorin” Shields on yksi liigan luovista johtajista. Hän myös selostaa liigaa.

Rääväsuuna tunnettu ”esports-historioitsija” Duncan ”Thorin” Shields on yksi liigan luovista johtajista. Hän myös selostaa liigaa.

Julkaistu: 6.2. 12:10

Counter-Striken uusin huippusarja on nimeltään Flashpoint, jota pyörittää kymmenen huippujoukkuetta.

Suositun räiskintäpeli Counter-Striken turnauskenttä muuttuu tänä vuonna rajusti. Suurten turnausten rinnalle tulee useampi iso liiga, jotka taistelevat keskenään saadakseen huippunimet sitoutumaan omaan sarjaan.

Lontoossa kuultiin keskiviikkoiltana odotettu julkistus, kun tähän asti B Sitena tunnetun tulossa olevan liigan virallinen nimi ja ensimmäiset joukkueet paljastettiin. Kansainvälisen sarjan nimi on Flashpoint, ja sen takana on kymmenen joukkuetta.

Flashpoint nousee suurimpien kilpasarjojen, eli BLAST Premier -liigan ja ESL Pro Tour -sarjakokonaisuuden rinnalle. BLAST Premier esitteli sopimusjoukkueensa joulukuussa ja ESL ilmoitti ensimmäisistä liigamuutoksista tammikuun lopulla.

Liigojen vaikutus CS-kenttään on suuri. Käytännössä joukkueet sopivat pelaavansa tiettyjä liigoja isojen turnausten ohella. Tämä johtaa vääjäämättä siihen, että joukkueet eivät pysty enää kilpailemaan kaikissa ykkösliigoissa aikataulujen osuessa osittain päällekkäin.

Nyt julkistetun Flashpointin ensimmäiset julkistetut joukkueet ovat MIBR, Cloud9, MAD Lions (OverActive Media), Gen.G, Dignitas sekä c0ntact Gaming, jossa pelaa suomalainen Otto ”ottoNd” Sihvo.

Sarjan sitoutuneet joukkueet ovat yhdessä perustaneet B Site Inc. -yrityksen, johon on sijoitettu yhteensä 25 miljoonaa dollaria. Tulojakoa kuvaillaan tiedotteessa ”CS:n parhaaksi”. Liigan tuottaa FACEIT.

Dignitas on yksi liigan perustajajoukkueista.

Dignitas on yksi liigan perustajajoukkueista.

Tiedotteessa kerrotaan ”aikuisille suunnatun” Flashpointin ottaneen vaikutteita UFC:stä, WWE-showpainista sekä maailman suurimmilta urheilusarjoilta. Lähetysten keskiössä ovat ”tarinankerronta, pelaajat ja heidän tarinansa”.

Flashpoint perustettiin, koska CS:n nykyinen toimintamalli ei ole organisaatioiden mielestä kannattava tai pitkäjänteinen. Se on myös esportsin ensimmäinen suuri joukkueomisteinen sarja.

Näin sarjaa pelataan: Kaksi kautta vuodessa ja avoimet karsinnat

Vuosittain pelataan kaksi liigakautta, jotka koostuvat kahdesta lohkovaiheesta sekä pudotuspeleistä. Molemmilla kausilla kahdeksan parasta joukkuetta etenevät playoffeihin.

Liigan tarkoitus on tarjota kaikille joukkueille ympäri maailmaa tilaisuuden nousta huipulle. Tämän takia jokaiselle kaudelle nousee kaksi joukkuetta mukaan avointen karsintojen kautta. Kevätkauden karsinnat alkavat jo huomenna 6. helmikuuta.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Palkintorahaa jaetaan vuoden aikana yli kaksi miljoonaa dollaria. Karsinnoista mukaan nousseille joukkueille maksetaan erillinen korvaus pelaamisesta. Flashpointissa kilpailevia joukkueita ei ole kielletty osallistumasta muihin turnauksiin tai liigoihin.

Tuoreimmat osastosta