ENCEn StarCraft II -pelaaja Joona ”Serral” Sotala teki jatkosopimuksen – vuoden 2018 maailmanmestari toivoo lisää pokaaleja - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE-tähti ja maailmanmestari Joona Sotala solmi jatkosopimuksen – ”Olisi kiva saada lisää pokaaleja”

21-vuotias Joona ”Serral” Sotala jatkaa uraansa ENCE-paidassa ainakin vuoden 2020. Palkintokaapista puuttuu enää yksi iso mestaruus.

StarCraftin vuoden 2018 maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala jatkaa ENCE-organisaatiossa.

31.1.2020 17:15 | Päivitetty 31.1.2020 17:26

StarCraft II -videopelin vuoden 2018 maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala, 21, on tehnyt jatkosopimuksen suomalaisen peliorganisaation ENCEn kanssa. Sotala on pelannut tiimissä vuodesta 2016.

Sotalan uusi sopimus on yksivuotinen ja kattaa vuoden 2020. Suomalaistähti on ollut viimeiset kaksi vuotta pelin kärkinimiä voittaen MM-kullan lisäksi käytännössä kaikki isoimmat turnaukset vähintään kerran.

Palkintokaapista puuttuu vain muutaman kerran vuodessa järjestettävän IEM-turnaussarjan mestaruus. Sotalan kausi alkaa helmikuun lopulla IEM Katowice -turnauksesta, jossa hänellä on mahdollisuus napata puuttuva pysti.

Joona ”Serral” Sotala voitti maailmanmestaruuden marraskuussa 2018 Yhdysvalloissa.

Uskoo pelaavansa seuraavat 3 vuotta, tavoitteena ”lisää pokaaleja”

ENCEn julkaisemalla videolla Sotala kertoo yhteistyön toimineen alusta asti suomalaisorganisaation kanssa. Hän kaipaa pelaamiseen tietynlaista jatkuvuutta, jota ENCE tarjoaa. Lisäksi asioiden hoitaminen suomalaisten kanssa on helpompaa.

– Sitä on aina vaikea sanoa kauanko meinaan uraa jatkaa. Mutta näen kyllä todennäköisenä, että ainakin [seuraavat] kolme vuotta menee. Se tuntuisi ainakin aika luontevalta, Sotala kertoo videolla.

StarCraftin kilpapuoli laitettiin alkuvuodesta uusiksi, kun WCS-niminen MM-sarja lopetettiin. Seuraavat kolme vuotta turnausjärjestäjä ESL järjestää Pro Tour -nimistä sarjaa.

Sotala kuvailee kilpakalenterin muutoksia melko pieniksi, mutta monivuotisen sopimuksen tuovan turvallisuuden tunnetta. Suurin muutos on loppuvuodesta BlizzConissa pelattujen MM-kisojen siirtyminen keväälle osaksi IEM Katowicea.

– Sillä ei ole mitään väliä kuinka iso turnaus on kyseessä, kun aina kuitenkin voittamaan lähdetään. [...] Olisi kiva saada lisää pokaaleja. Jos on joku tavoite, niin se olisi [voittaa] Katowice, Sotala kuvailee tulevan vuoden odotuksiaan videolla.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Sotala on edustanut pääosan urastaan ENCEä. Ensimmäisen kerran hän puki ENCE-paidan päälleen huhtikuussa 2013, mutta vaihtoi tiimiä helmikuussa 2014. Toinen ja parhaillaan jatkuva edustuskausi alkoi lokakuussa 2016.

Maaliskuussa 22 vuotta täyttävän Sotalan uran turnausvoitot ovat yli 720 000 euroa. Joulukuun alussa hänet nähtiin Linnan juhlissa historian kolmantena kilpapelaajana. Pornaisissa asuva nuori mies sai viime kesänä kotikunnaltaan oman ”tukikohdan”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?