Counter-Striken ykkösliiga ESl Pro League muuttuu – suomalaisista mukana ENCE, OG-joukkueen Aleksi ”Aleksib” Virolainen ja GODSENT-pelaaja Jesse Linjala - Esports - Ilta-Sanomat

Counter-Striken ykkösliiga muuttuu! Suomalaisista mukana ENCE, Aleksi Virolainen ja Jesse Linjala

ENCE on yksi ESL Pro Leaguen uusista joukkueista.

Julkaistu: 24.1. 19:23

Counter-Striken tunnetuimmassa sarjassa kilpailee kevään aikana ENCEn lisäksi kaksi muuta suomalaispelaajaa.

Counter-Striken ykkösliiga ESL Pro League (EPL) muuttuu tänä vuonna merkittävästi. Maaliskuussa alkavalla 11. kaudella pelaa vain 24 joukkuetta, kun vielä viime kaudella tiimejä oli vielä 48.

Osallistujalista on kuitenkin äärimmäisen kova, sillä mukana on HLTV:n maailmanlistan koko kärkikymmenikkö. Sarjassa nähdään siis muun muassa Astraliksen, Fnaticin ja Team Liquidin kaltaiset supernimet.

Suomalaisväriä on kolmessa tiimissä: ENCEn lisäksi EPL:ää pelaavat Jesse ”zehN” Linjala (GODSENT) sekä Aleksi ”Aleksib” Virolainen (OG). Kaikki suomalaisvahvisteiset joukkueet ovat sarjassa mukana ensimmäistä kertaa nykykokoonpanoillaan.

Lohkovaihe ja ensimmäiset pudotuspeliottelut pelataan ESL:n studioilla. Kuuden joukkueen finaalit pelataan areenalla suuren yleisön edessä. EPL-kauden aikana ei pelata yhtään ESL Pro Tour -turnausta.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Liigapaikan jättivät ottamatta vastaan viime kaudella 16 parhaan joukkoon yltäneet MIBR ja Cloud9. ESL:n tiedotteen mukaan Pro Leaguen alasarjan MDL:n parhaat nousevat seuraavalle kaudelle, joka pelataan syksyllä. Myös ESL:n oman maailmanlistan kautta voi nousta liigaan.

EPL 11 -kauden aikataulu:

  • Lohkot A&B (16.–24.3.)

  • Lohkot C&D (25.3.–2.4.)

  • Pudotuspelit alkavat (4.–7.4.)

  • Kuuden joukkueen finaalit (10.–12.4.)

Suomalaisjoukkue jäi ilman sarjapaikkaa

Joulukuussa päättyneellä MDL-kaudella kärkisijoille yltänyt suomalaisjoukkue HAVU sai paikan EPL-karsintoihin, jotka on muutosten seurauksena nyt peruttu. HAVU pelaa jatkossakin MDL-sarjaa.

HAVU-valmentaja Taneli ”disturbed” Veikkola on sosiaalisessa mediassa pyytänyt useita kertoja viime viikkojen aikana molemmilta liigajärjestäjiltä tietoa karsinnasta, mutta jäänyt aina ilman vastausta. Nyt syy selvisi.