Mathieu ”ZywOo” Herbaut totteli äitiään ja lykkäsi peliuran alkua – nyt Team Vitality -joukkueen supertähti valittiin maailman parhaaksi Counter-Strike-pelaajaksi - Esports - Ilta-Sanomat

Mathieu, 19, totteli äitiään ja kävi koulun loppuun – nyt hän on maailman paras Counter-Strike-pelaaja

Mathieu ”ZywOo” Herbaut, 19, lykkäsi ammattilaisuransa alkua äitinsä käskystä. Viime vuonna hän voitti Counter-Strikea pelaamalla noin 163 000 euroa.

”ZywOo” oli vuoden 2019 paras Counter-Strike-pelaaja. Nimimerkin takana on 19-vuotias Mathieu Herbaut.­

22.1.2020 10:55

19-vuotias Mathieu ”ZywOo” Herbaut on valittu vuoden 2019 parhaaksi Counter-Strike: Global Offensive -pelaajaksi. Valinnan teki pelin ykkössivusto HLTV, joka on ylläpitänyt top20-listaa vuodesta 2010.

Herbautista tuli historian nuorin vuoden pelaaja. Viime vuosi oli hänen ensimmäisenä täysipäiväisenä ammattilaisena, joten nuorella miehellä on edessään hyvin lupaava ura.

Herbautin peliura alkoi 7-vuotiaana Counter-Strike: Source -versiolla, hän kertoo HLTV:n haastattelussa. Ensimmäisen kerran hän osallistui laneille eli verkkopelitapahtumaan ollessaan yhdeksän vanha.

Kilpaura alkoi vuonna 2016, jolloin ranskalainen pelasi nettiturnauksia kansainvälisissä sekajoukkueissa. Pelikavereina olivat tuolloin muun muassa Robin ”ropz” Kool (Mousesports) ja Nemanja ”nexa” Isaković (G2 Esports).

Kesällä 2017 Herbaut nimettiin Ranskan superlupaukseksi, mutta hän kieltäytyi usean nimekkään joukkueen tarjoamista sopimuksista. Herbaut kertoo HLTV:lle sopineensa äitinsä kanssa, että koulu pitää suorittaa ennen kuin peliuraan voi keskittyä toden teolla.

– Ollakseni rehellinen, äitini ei jättänyt minulle vaihtoehtoja, ja kunnioitan sitä. Hän pelkäsi, ettei minusta tulisi ammattilaista, etten suoriutuisi tarpeeksi hyvin huipulla tai minulla olisi vaikeuksia pysyä siellä, Herbaut kertoo HLTV:lle.

Herbaut valmistui syksyllä 2018 ja liittyi heti ranskalaiseen Vitality-joukkueeseen, jota hän edustaa yhä. Tätä ennen hän oli pelannut koulun ohella nimettömässä aAa-joukkueessa, jossa hän oli täysin ylivoimainen pelikavereihinsa verrattuna.

Herbautin vuoden 2019 parhaat suoritukset:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Hurjat tilastot: Jäi vain kahdessa turnauksessa ilman erikoismainintaa

Ranskalaisnuori voitti viime vuonna kolme turnausta Vitalityn riveissä: cs_summit 4:n, ESC S7 -finaalit ja Epicenterin. Hopeaa tuli DreamHack Masters Malmön lisäksi ESL One Colognesta. Vitalityn nousu maailmanlistan kärkipäähän oli pitkälti Herbautin suoritusten tulos.

Herbaut nappasi pelaamastaan 12 turnauksesta peräti viisi MVP-palkintoa (turnauksen paras pelaaja) sekä viisi EVP-mainintaa (poikkeuksellisen arvokas pelaaja). Herbaut jäi vain vuoden kahdessa ensimmäisessä turnauksessa ilman MVP:tä tai EVP:tä.

Tilastoja Herbautin supervuodesta:

  • 1,30 rating (1. kaikista pelaajista)

  • 1,33 rating isojen turnausten pudotuspeleissä (1.)

  • 86,1 vahinkopistettä per kierros (1.)

  • +955 tappoa enemmän kuin kuolemia (1.)

  • 0,83 tappoa per kierros (2.)

  • 61 voitettua 1vsX-tilannetta (6.)

  • 1,21 terroristipuolen rating (3.)

  • 1,39 poliisipuolen rating (1.)

  • 83,6 % kartoista yli 1,00 ratingilla (2.)

Nuoren miehen uran turnausvoitot ovat tällä hetkellä 202 000 euroa. Viime vuonna hän voitti palkintorahaa noin 163 000 €. Vitality on tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistan sijalla 6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?