Hurja pelinäyttö päivittyy 54 kertaa silmänräpäyksen aikana – toinen osa-alue yllättävän köykäinen

Nvidian ja Asusin uuden pelinäytön myyntivaltti ei välttämättä näy kaikille pelaajille.

Nvidian ja ASUS ROGin uusi pelinäyttö on suunniteltu ensisijaisesti esports-tähtiä ajatellen.

Piirivalmistaja Nvidia on esitellyt Las Vegasissa järjestettävillä CES-messuilla uuden huipputehokkaan pelinäyttönsä yhdessä Asusin kanssa.

24,5-tuumaisen Asus ROG Swift 360Hz G-SYNC -näytön tarkkuus on yllättävänkin vaatimaton 1080p, mutta virkistystaajuus on peräti 360 hertsiä. Nykypäivän pelinäyttöjen virkistystaajuudet ovat yleisesti 144 tai 240 hertsiä.

Nvidian mukaan näyttö on suunniteltu erityisesti kilpapelaajia ajatellen, jotka harvemmin pelaavat suurimmilla tarkkuuksilla tai parhaimmilla asetuksilla. Heikommilla asetuksilla ja pienemmällä tarkkuuksilla ruudut päivittyvät useammin, joten pelaajat saavat parhaan hyödyn uudesta hirmunäytöstä.

Uusi ”supernäyttö” päivittyy 360 kertaa sekunnissa eli 2,8 millisekunnin välein. Silmänräpäyksen aikana näyttö ehtii päivittyä 54 kertaa.

Pääosa normaaleista tietokonenäytöistä ja televisioista ovat 60-hertsisiä. Konsolipelaajat eivät saa kaikkea irti uudesta tehonäytöstä, sillä konsolipelien päivitysnopeudet on sidottu lähes aina 30 tai 60 ruutuun sekunnissa.

Näytön yksi avainominaisuuksista on Nvidian G-sync-teknologia, joka ”sovittaa näytön virkistystaajuuden dynaamisesti grafiikkasuorittimen nopeuden mukaiseksi”. AMD:n vastaavanlainen teknologia on nimeltään Freesync.

Swift 360Hz:n hintaa tai tarkempaa myyntipäivää ei ole kerrottu. Näyttö tulee kuitenkin myyntiin tämän vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?