Nyt puhuu ENCE: Aleksib:n siirto sovittiin jo lokakuussa, tässä kohuttujen jatkosopimusten tausta

ENCEn markkinointipäällikkö ja toimitusjohtaja ovat kommentoineet videolla Aleksi ”Aleksib” Virolaisen siirtoon ja CS-tiimin sopimuksiin liittyviä asioita.

ENCE avaa uudella videollaan muun muassa kesällä tehtyjen jatkosopimusten taustoja.

18.12.2019 11:46 | Päivitetty 18.12.2019 11:47

Suomalainen pelijoukkue ENCE on kommentoinut tänään syksyn aikana esitettyjä erilaisia väitteitä koskien Counter-Strike-joukkuetta, mutta erityisesti Aleksi ”Aleksib” Virolaisen myymistä toiseen joukkueeseen.

ENCE päätti odottaa kommentoinnin kanssa siihen asti, että Virolaisen siirto OG-joukkueeseen vahvistetaan. OG esitteli Virolaisen kokoaman CS-kokoonpanon keskiviikkona 4.12.

Virolainen sai ENCEstä potkut elokuun lopulla, mutta pelasi viimeiset pelit syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Syksyn aikana ENCEn väitettiin muun muassa pyytävän ylihintaa Virolaisesta ja jarruttavan siirtoneuvotteluita. Lisäksi tiimin toimintatapoja Virolaisen sopimustilanteen kanssa epäiltiin: Virolainen teki heinäkuussa muun joukkueen kanssa vuoden 2021 loppuun asti voimassa olevat jatkosopimukset, mutta joutui vain hetkeä myöhemmin sivuun kokoonpanosta.

Videolla asioita kommentoivat ENCEn markkinointipäällikkö Joona ”natu” Leppänen sekä toimitusjohtaja Mika Kuusisto. Kaksikko käsittelee heti videon alussa jatkosopimuksiin liittyvät tapahtumat. Video on katsottavissa alta.

Kuusiston mukaan jatkosopimuksista alettiin puhua alkukeväästä eli ”Katowicen ihmeen” aikoihin. ENCE sijoittui helmi-maaliskuussa Puolassa pelatussa pelin ykkösturnauksessa Majorissa sensaatiomaisesti toiseksi. Tiimin suosio räjähti tuolloin.

– Jo silloin mietittiin, että miten saadaan pojat sidottua pidemmäksi aikaa meidän remmiin. Jokaisellahan oli silloin noin vuosi jäljellä sopimusta. Organisaationa näimme aika nopeasti tilaisuuden, että nyt pitää tietyllä tavalla kiinnittää [pelaajat] pidemmäksi ajaksi, kertoo Kuusisto videolla.

Kesän aikana kaikille pelaajille tarjottiin samana päivänä yhtä pitkäkestoisia jatkosopimuksia. Neuvotteluiden aikana kilpaileva, eri kansallisuuksista koostuva Mousesports-joukkue tarjosi ENCElle penkitettyä suomalaistähteä Miikka ”suNny” Kemppiä.

– Aika nopeasti todettiin, ettei meillä taida olla taloudellisia resursseja ottaa sellaisia riskejä siinä tilanteessa. Se oli aika kaukainen ajatus siinä tilanteessa. Tehtiin jatkosopimukset kaikkien pelaajien kanssa [heinäkuussa]. Oltiin tyytyväisiä, että oli hyvä runko kasassa pitkään.

Aleksi ”Aleksib” Virolainen sai elokuun lopulla potkut ENCEstä. Kuukausi aiemmin hän oli tehnyt jatkosopimuksen.

Elokuun alkaessa ENCE huomasi, että Kempin hankkiminen voisi sittenkin olla mahdollista. Organisaatissa mietittiin erilaisia riskejä ja mitä tehdä nykyisen kokoonpanon kanssa.

– Laitettiin se [siirto] maaliin ja otettiin iso riski. Kun päätökset oli tehty, niin seuraavana päivänä käytiin asiat läpi Aleksin [Virolaisen] kanssa.

Kaksikko ei kerro, miksi juuri Virolainen sai väistyä Kempin tieltä. Leppänen kertoo organisaation päättäneen yhdessä pelaajien kanssa tiedottaa muutoksesta ennen elokuun lopulla alkanutta Berlin Major -arvoturnausta.

Virolaisen siirtoa uuteen joukkueeseen OG:seen odotettiin lopulta kolme kuukautta. Kuusisto kertoo videolla ENCEn ja OG:n sopineen siirrosta jo lokakuussa. Tiedotusvastuu siirrosta jätettiin eurooppalaisorganisaatiolle, joka rakensi joukkueensa niin sanotusti tyhjästä, koska kaikki pelaajat piti ostaa muualta. Muiden pelaajien sopimuskeskusteluiden vuoksi OG:n julkaisu ”lipsahti joulukuulle”.

Videon lopulla kaksikko kertoo ENCEn olleen tietoisesti hiljaa liittyen syksyllä esitettyihin väitteisiin, koska organisaatio ei halunnut kommentoida tai ottaa kantaa keskeneräisiin tai muuttuviin asioihin.

– Jos me oltaisiin yksitellen jokaista asiaa kommentoitu, niin eihän me oltaisi muuta tehtykään kuin kommentoitu. Haluttiin odottaa tätä tilannetta, että OG saa julkaistua asiat. Otetaan yhdellä kertaa kantaa tiettyihin asioihin, summaa Leppänen videolla.

Miikka ”suNny” Kemppi aloitti tiimissä syyskuun toisella viikolla.

ENCEn CS-joukkueen vuosi päättyy torstaina Maltalla alkavaan Champions Cup -turnaukseen. StarCraft II -pelaaja Joona ”Serral” Sotala on jo päättänyt kilpakautensa pelaajia vaihtaneen PUBG-joukkueen tavoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?