Suosittu pelijoukkue esitteli uuden ilmeensä – perustaja ja fanit raivostuivat, uusi omistaja ryntäsi selittelemään - Esports - Ilta-Sanomat

Suosittu pelijoukkue esitteli uuden ilmeensä – perustaja ja fanit raivostuivat: ”Voiko tätä edes kutsua logoksi?”

Evil Geniusesin CS-joukkue on tällä hetkellä maailmanlistalla viides. Kuvassa joukkueella on päällään vanhat pelipaidat.

Evil Geniusesin CS-joukkue on tällä hetkellä maailmanlistalla viides. Kuvassa joukkueella on päällään vanhat pelipaidat.

Julkaistu: 18.12.2019 9:26

Evil Geniuses -pelijoukkueen uusi ilme ei ollut fanien tai perustajan mieleen.

Amerikkalainen pelijoukkue Evil Geniuses täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tiimi esitteli uudistetun ilmeensä.

EG:n alkuperäisessä logossa yhdistyivät E- ja G-kirjaimet ikään kuin kilveksi. Uusi logo on yksinkertaisempi eli pelkkää tekstiä. Pääosa EG-faneista ei lämmennyt uudelle ilmeelle.

– Kiitos, vihaan sitä.

– Voiko tätä edes kutsua logoksi?

– Kymmenen vuotta EG:tä fanittanut ja useamman pelipaidan omistajana: YÖK

Vasemmalla EG:n vanha logo ja oikealla uusi.

Vasemmalla EG:n vanha logo ja oikealla uusi.

Monet EG:n kilpakumppanit kuten Team Liquid, TSM ja Secret ilkkuivat uudelle ilmeelle Twitterissä. EG:n perustaja Alex Garfield, joka myi tiimin Twitchille vuonna 2014, on kritisoinut myös uutta tyyliä.

– Mitä v***a tämä on?, Garfield latasi kommenttinsa ytimekkäästi Twitteriin.

Garfield jatkoi kertoen kuinka pettynyt hän on EG:n uudesta suunnasta. Garfieldin mukaan EG:n nykyiset omistajat ovat unohtaneet tiimin historian ja sen, miten nykypisteeseen on päästy.

EG:n pitkäaikainen työntekijä Phillip Aram vastasi Garfieldin palautteeseen. Aramin mukaan ei ole jokapäiväistä, että oma sankari tylyttää näin julkisesti.

Aram kertoi olevansa ylpeä EG:stä ja sen historiasta, mutta aika oli ajanut vanhan logon ohi. Aramin mukaan hän ”seisoo superylpeänä uuden ilmeen takana”, mutta jakoi myös ilouutisen monelle fanille.

– Olen pahoillani, että annoimme sinulle ja kaikille faneille sydänkohtauksen, mutta ollakseni täysin selvä, niin vanha logo [crest] on tulossa takaisin. Kunhan saamme kunnostettua sen, kuului yksi Aramin twiiteistä.

EG kilpailee muun muassa Counter-Strikessa, League of Legendsissä, Dota 2:ssa ja Rainbow Six: Siegessä.

Tuoreimmat osastosta