Aleksi Virolainen oli valmis muuttamaan maailman toiselle puolelle CS-uran vuoksi: ”En tee tätä rahan takia” - Esports - Ilta-Sanomat

”Se oli rahakas tarjous, joo” – Aleksi Virolainen puhuu hylkäämästään USA-diilistä

22-vuotiaan CS-pelaaja Aleksi Virolaisen huhuttiin saaneen syksyllä miljoonatarjouksen Yhdysvalloista. Muutto ei olisi ollut ongelma, mutta raha ei riittänyt yksinään viemään toiselle puolelle maailmaa.

Nathan ”NBK-” Schmitt jakoi ryhmäselfien tiimistä OG-paidoissa. Virolainen on kuvassa keskellä.­

10.12.2019 10:33

22-vuotiaalla Aleksi ”Aleksib” Virolaisella on takana tapahtumarikas viimeiset puoli vuotta.

Heinäkuussa hän oli ENCEn kanssa maailman toiseksi paras Counter-Strike-joukkue. Elokuussa tulivat yllätyspotkut. Syyskuun 4. päivän jälkeen pelatun viimeisen ENCE-ottelun jälkeen hän oli sivussa pelikentiltä kolme kuukautta.

– En ole tehnyt oikeastaan mitään ihmeellistä, lähinnä pelannut yksin ja kavereiden kanssa. 95 prosenttia ajasta käytin tulevaisuuden rakentamiseen. Lakiasiat ovat olleet iso tekijä. Viime viikkojen aikana asiat etenivät siihen pisteeseen, että nyt vasta on ollut helpottuneempi olo tehdä muutakin [kuin pelata], kertoo Virolainen kuulumisiaan syksyltä.

Syksy oli kiireinen, sillä sopimusneuvottelut sekä lakiasiat veivät paljon aikaa. Virolainen kuvailee viime kuukausia elämänsä stressaavimmiksi.

Virolaisen uusi joukkue on kansainvälinen ja edustaa Dota 2:n kaksinkertaista maailmanmestaria OG-organisaatiota. Tiimi debytoi 12. joulukuuta Yhdysvalloissa alkavassa cs_summit 5 -turnauksessa.

OG:n ohella Virolaisen nimi yhdistettiin syksyn aikana amerikkalaiseen compLexity-organisaatioon, jonka huhuttiin tarjonneen vantaalaiselle miljoonan dollarin arvoista sopimusta. Virolainen naureskelee väitteelle.

– Se oli rahakas tarjous, joo, mutta en halua mennä yksityiskohtiin sen enempää.

– En tee tätä pelkästään rahan takia. Jotkut toimivat niin, minä en. Olin tyytyväinen ENCEssäkin, kun rakensimme yhdessä jotain isompaa käytännössä tyhjästä.

Virolainen kuvailee coL-keskustelun aikana ilmassa olleen liian monta kysymysmerkkiä, joiden vuoksi yhteisymmärrystä ei löytynyt. Yhdysvaltoihin muuttaminen sen sijaan ei olisi ollut ongelma. Potkujen jälkeen hän oli tehnyt päätöksen, että ura jatkuu siellä missä se on fiksuinta – maasta riippumatta.

OG:ssa pelaa Virolaisen lisäksi ranskalainen Nathan ”NBK-” Schmitt, tanskalainen Valdemar ”valde” Bjørn Vangså, jordanialainen Issa ”ISSAA” Murad sekä puolalainen Mateusz ”mantuu” Wilczewski.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?