Nyt puhuu Aleksi ”Aleksib” Virolainen: Tätä mieltä hän on ENCEstä ja sen Counter-Strike-joukkueesta - Esports - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu Aleksi ”Aleksib” Virolainen: ”Sanotaan nyt näin, etten ollut ENCEssä tyytyväinen kaikkien asioiden osalta”

Aleksi ”Aleksib” Virolainen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa mielipiteensä syyskuun kohuhaastattelusta sekä ENCEn syksystä.

Aleksi ”Aleksib” Virolainen pelasi ENCEn CS-joukkueessa reilut 16 kuukautta. Elokuussa hän sai tietää potkuistaan.

9.12.2019 10:10

Counter-Strike-pelaaja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen uusi joukkue OG varmistui pitkän odotuksen jälkeen keskiviikkona 4.12. OG on Virolaisen uran ensimmäinen kansainvälinen joukkue.

Suomen CS-ylpeys ENCE antoi Virolaiselle yllätyspotkut elokuussa. Joukkue oli tuolloin maailmanlistalla neljäs. ENCEn mukaan vaihdos oli pakollinen, jotta tiimi voi kilpailla jatkossakin kansainvälisten huipputurnausten voitoista.

Virolainen puolestaan kertoi potkujen tulleen täytenä yllätyksenä. Tästä huolimatta pelaaja ei syksyn aikana kommentoinut potkuja tai tilannetta ENCEn kanssa. Nyt kun uusi tiimi on virallisesti varmistunut, Virolainen puhuu menneistä kuukausista – ensimmäisen ja viimeisen kerran.

22-vuotias ei halua mennä yksityiskohtiin elokuun osalta. Hän ei muistele ajanjaksoa kovin innokkaasti, koska fokus on jo uuden joukkueen asioissa.

– Olen nyt päässyt urallani uudelle kaistalle, joten haluan jättää sen kaiken taakse. Mutta sanotaan nyt näin, etten ollut ENCEssä tyytyväinen kaikkien asioiden osalta.

Nathan ”NBK-” Schmittin (vasen reuna) jakamassa ryhmäselfiessä pelaajat nähtiin ensimmäistä kertaa OG-paidoissa. Virolainen on kuvan keskellä.

Yksi suurimmista puheenaiheista potkuihin liittyen oli ENCE-pelaaja Jani ”Aerial” Jussilan tekemä haastattelu HLTV:n kanssa. Jussila kertoi ENCEn odottaneen vaihdosta kuukausia ja pelaamisen olevan nyt hauskempaa. Virolaisen ainoa julkinen kommentti ENCE-potkujen jälkeen koko syksynä oli reaktio kyseiseen haastatteluun.

Virolaisen mukaan lausunto on selvitetty kahden Jussilan kanssa – kaksikon välillä ei ole pahaa verta. Virolainen kertoo haastattelijan hakemalla hakeneen tietynlaisia vastauksia.

– Kuvittelinkin niiden kysymysten olleen aseteltu ja kysytty moneen otteeseen siten, että ne vastaukset saatiin kuulostamaan siltä, mitä ne lopuksi olikin, nuori mies kertoo naureskellen.

Sekuntia myöhemmin ääni kellossa on kuitenkin paljon vakavampi: Jussilan kommentit olivat tilanteesta huolimatta epäammattimaisia. Virolainen sanoo, ettei itse antaisi vastaavanlaisia kommentteja nykyisistä tai entisistä tiimikavereistaan.

– Totta kai sekin, että kuinka väärin tietyt asiat olivat, mitä hän sanoi siinä haastattelussa, niin tekivät siitä vielä kyseenalaisemman. Mutta ei siitä sen enempää, hän naureskelee.

Jani ”Aerial” Jussilan syyskuussa antama haastattelu ei ollut onnistuneimmasta päästä.

Virolainen on seurannut uudistuneen ENCEn suorituksia. Hänen mielestään joukkue ei ole vielä ehtinyt kunnolla näyttämään taitojaan, koska ensimmäiset kaksi kuukautta (syys–lokakuu) menivät ilman harjoittelua.

– Ajan kanssa näemme, mihin he pystyvät. Kyllä heidän pitäisi pelata ykköstasolla [tier1], kunhan saavat haastatteluissa mainitut pelin ulkopuoliset tekijät, kuten henkiset lukot, hoidettua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?