Joona ”Serral” Sotala pelasti päivän – Suomeen StarCraft II -kultaa NationWars II -turnauksesta - Esports - Ilta-Sanomat

Joona ”Serral” Sotala pelasti päivän – Suomeen StarCraft II -kultaa!

Joona ”Serral” Sotala voitti selkä seinää vasten -tilanteessa kolme kovaa korealaispelaajaa.

Wenlei Dai (vasemmalla) ja Joona Sotala johdattivat Suomen StarCraft-mestariksi. Kuvasta puuttuu maajoukkueen kolmas pelaaja Iiro ”TheMusZero” Kumpulainen.­

9.12.2019 8:22

Reaaliaikaisen strategiapeli StarCraft II:n suurin maajoukkueturnaus NationWars 2019 päättyi sunnuntaina Suomen kultajuhliin.

Joona ”Serral” Sotalan (ENCE), Wenlei ”ZhuGeLiang” Dain (KOVA Esports) ja Iiro ”TheMusZero” Kumpulaisen muodostama trio kaatoi välierissä Italian 4–1 ja finaalissa Etelä-Korean 5–3.

Paras yhdeksästä -finaalissa Suomi oli 2–3-tappiolla, mutta Sotala voitti selkää seinää vasten tilanteessa Lee ”INnoVation” Shin-Hyungin ja kahdesti Kim ”Stats” Dae Yeobin. Finaalin 1–1-tilanteessa nähtiin jättiyllätys, kun Dai kaatoi hienosti Eo ”soO” Yoon Soon.

Mestaruudesta suomalaispelaajat kuittasivat yhteensä 16 000 dollaria (noin 14 500 €), ennakkosuosikki Korea sai 8000 dollaria. Italia nappasi pronssia kaatamalla pronssiottelussa Ranskan 4–3.

Neljän joukkueen finaalit pelattiin Pariisissa. Turnauksen koko palkintopotti oli 40 000 dollaria.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

StarCraft II on reaaliaikainen strategiapeli. Tarkoitus on tuhota vastustajan tukikohta tai saada tämän armeija niin heikoksi, että vihollisen pitää luovuttaa.

Pelissä kerätään mineraaleja ja kaasuja, joilla voi laajentaa omaa tukikohtaa tai kasvattaa armeijaa. Resurssien käyttäminen on äärimmäisen tärkeässä osassa peliä. Pelissä on kolme eri rotua: terran (ihmiset), protoss (humanoidit) ja zerg (evoluution kautta kehittyneet pedot).

Korjaus kello 14.15: Finaali pelattiin paras yhdeksästä -systeemillä, ei paras seitsemästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?