Suomi kahden voiton päässä StarCraft II -mestaruudesta Nation Wars II -turnauksessa – näin seuraat pelejä - Esports - Ilta-Sanomat

Suomi pelaa tänään StarCraft II -mestaruudesta – riittääkö Joona Sotala yksin voittoon?

Wenlei Dai (vasemmalla) ja Joona Sotala edustavat sunnuntaina Suomea. Dai pelaa normaalisti KOVA ESports -joukkueessa ja Sotala ENCEssä.

Wenlei Dai (vasemmalla) ja Joona Sotala edustavat sunnuntaina Suomea. Dai pelaa normaalisti KOVA ESports -joukkueessa ja Sotala ENCEssä.

Julkaistu: 8.12.2019 10:45

Suomi pelaa sunnuntaina StarCraft II:n ”maailmanmestaruudesta” Pariisissa. Seuraa pelejä suomeksi kello 14 eteenpäin!

StarCraft II:n ykkösmaa ratkotaan tänään sunnuntaina, kun Nation Wars II -turnaus huipentuu Pariisiin. Suomea turnauksessa edustavat vuoden 2018 maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala sekä Wenlei ”ZhuGeLiang” Dai ja Iiro ”TheMusZero” Kumpulainen.

Syyskuun lopulla alkaneeseen turnaukseen osallistui yhteensä 16 maata, joista vain neljä parasta nähdään Ranskassa. Suomi eteni neljän parhaan joukkoon voittamalla lohkovaiheessa Kroatian (4–3) sekä Ranskan (4–2). Puolivälierissä kaatui Yhdysvallat (4–1).

Suomi kohtaa ensimmäisessä välierässä Italian, kun toisesta finaalipaikasta pelaavat Ranska ja Etelä-Korea. Suomi–Italia-ottelu alkaa kello 14 Suomen aikaa.

Seuraa otteluita suomeksi:

Suomalaisen StarCraft-pelaajan Samuli ”Fuzer” Romppasen mukaan menestys on pitkälti kiinni Sotalan pelikunnosta: Hän on kykeneväinen voittamaan kenet tahansa. Ottelukaavio on myös Suomelle hyvä, hän lisää.

– Jos Suomen joukkue pitäisi muuttaa Dota-joukkueeksi, niin meillä olisi yksi carry-pelaaja [tiimin vahvin ja ratkaisija], joka ensin voittaa midilinjan [pelipaikan] ja sitten hänen pitäisi vielä voittaa kaksi muuta linjaa. Onneksi sillä meidän carryllä on tarpeeksi isot hartiat, niin hän pystyy kyllä kantamaan yksin koko joukkueen tarvittaessa.

Välierävastustajan Italian ykkösnimi Riccardo ”Reynor” Romiti on ollut tänä vuonna hankala vastustaja Sotalalle. Todennäköinen finaalivastustaja on Etelä-Korea, jonka kaikki pelaajat ovat äärimmäisen kovia nimiä.

Ratkaisupelit alkavat Suomen aikaa kello 14 ottelulla Suomi–Italia. Yhdysvallat ja Etelä-Korea ottavat yhteen kello 16. Pronssiottelu pelataan kello 18 ja finaali kello 20. Voittaja palkitaan 16 000 dollarilla, toiseksi tullut saa 8000, pronssimitalisti 6000 ja neljäs 4000.

Joukkueiden kokoonpanot:

  • Suomi: Serral, ZhuGeLiang, TheMusZero

  • Italia: Reynor, Ryosis, Ryu, Garlard

  • Ranska: PtitDrogo, Clem, MarineLorD

  • Etelä-Korea: INnoVation, Stats, soO

Tuoreimmat osastosta