Maailman paras CS-valmentaja avautui: Jatkuvat muutokset ja reissaaminen ärsyttää, voi johtaa jopa lopettaamisen - Esports - Ilta-Sanomat

Maailman parhaan CS-joukkueen valmentaja haluaa lopun 200 reissupäivän vuosille – harkitsee jopa lopettamista

33-vuotias Danny "zonic" Sørensen siirtyi pelaajasta valmentajaksi. Molemmissa rooleissa on tullut menestystä.

33-vuotias Danny "zonic" Sørensen siirtyi pelaajasta valmentajaksi. Molemmissa rooleissa on tullut menestystä.

Julkaistu: 4.12.2019 13:37

Danny ”zonic” Sørensen on johtanut Astralis-joukkueen neljästi CS:n ykkösturnauksen voittoon, mutta 200 päivää tien päällä vuodessa alkaa olla nyt liikaa kahden lapsen isälle.

Counter-Striken ykkösjoukkueen Astraliksen valmentaja Danny ”zonic” Sørensen on viime aikoina avautunut kahdesta peliä koskevasta isosta ongelmasta.

Tanskalaisen DR:n haastattelussa Sørensen avautui CS:n nihkeästä turnauskalenterista. Hän toivoo muutosta, jonka seurauksena nimekkäimpien tiimien ei tarvitsisi matkustaa yhtä paljon kuin nykyään.

Astralis viettää nykyisin vuodesta noin 200 päivää tien päällä, vaikka he jättävät väliin osan turnauksista. Jatkuva matkustaminen rasittaa myös valmentajaa.

– Juuri nyt minulla on vaikeuksia nähdä tämän [valmentamisen] jatkuvan. En voi tehdä sitä perheelleni. Minulla on uskomaton vaimo, joka pitää huolta kahdesta pienestä lapsestanne, mutta en voi olla poissa kotoa näin paljoa, 33-vuotias valmentaja avautui DR:lle, joka lisäsi kuitenkin toivovansa jatkavan alalla vielä pitkään.

Astralis-pelaajat ovat useasti kritisoineet nykyistä CS-kalenteria, sillä kuukauden sisään voi olla neljä turnausta aivan perätysten eri mantereilla. Syksyn aikana on pelattu kahdesti siten, että osa tiimeistä saapuu Euroopassa pelattavaan turnaukseen suoraan Yhdysvalloista. Finaalin ja ensimmäisen ottelun välinen aika on ollut molemmilla kerroilla alle kaksi vuorokautta, joten aikaeron tuoma rasitus on näkynyt suoraan joidenkin tiimien suorituksissa.

Tanskalaisvalmentaja kritisoi myös pelijulkaisija Valven tapaa päivitellä Vertigo-karttaa. Maaliskuussa 2019 turnausvalikoimaan lisätty kartta on kokenut vuoden aikana useita isoja muutoksia.

The Loadoutin haastattelussa Sørensen kertoo yhden ison päivityksen voivan tarkoittaa jopa 5–6 tunnin lisäharjoittelua. Muutokset voivat pahimmillaan syödä joukkueen koko pelipohjan. Kartta voi myös päivittyä vain muutama päivä ennen isoa turnausta, joka on oma ongelmansa. Tällöin keskusteluaihe on useasti, että pitäisikö nyt sitten pelata uudella vai vanhalla versiolla.

Entinen ammattilaispelaaja Sørensen on valmentanut Astralis-pelaajia jo vuodesta 2015, jolloin tiimi pelasi vielä ?-nimellä. Astralis on ollut vuosien 2018–19 kiistaton ykköstiimi neljällä Major-mestaruudella.

Tuoreimmat osastosta