Tässä on Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL ry) esports-maajoukkue – tavoitteena kolme kultamitalia - Esports - Ilta-Sanomat

Suomen esports-maajoukkue julki – tavoitteena kolme MM-kultaa

SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen (vasemmalla) ja joukkueenjohtaja Matti Parkkila lähtevät molemmat Etelä-Koreaan.

SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen (vasemmalla) ja joukkueenjohtaja Matti Parkkila lähtevät molemmat Etelä-Koreaan.

Julkaistu: 2.12. 12:57

Suomen esports-joukkue kilpailee 12.–14. joulukuuta Etelä-Koreassa kolmessa eri pelissä.

Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) esitteli tänään Helsingissä vuoden 2019 maajoukkueen pelaajat.

SEUL lähettää Soulissa pelattaviin kansainvälisen lajiliiton International Esports Federationin (IESF) MM-kisoihin täyden miehityksen. 12.–14. joulukuuta järjestettävien kisojen pelit ovat Dota 2-, Tekken 7 ja eFootball PES 2020. Joukkueenjohtajana toimii Matti ”Laged” Parkkila.

Dota 2 -joukkueeseen kuuluvat Tomas ”Syuuu” Sainio, Samu ”MTD” Hautala, Joni ”Buugi” Fält, Niklas ”Okcya” Koskinen ja Peetu-Elmeri ”Peksu” Väätäinen. Tekken-edustaja on kolmatta vuotta peräkkäin Joni ”Jopelix” Huovinen. PES 2020 -turnauksessa voittoa tavoittelee Jussi ”Grillsmak” Aalto.

Dota 2:ssa kaksi viiden hengen joukkuetta kohtaavat suurella taisteluareenalla. Tekken on klassinen 1vs1-tappelupeli. PES on FIFA-pelisarjan jälkeen maailman toiseksi suosituin jalkapallopeli.

Joukkueenjohtaja Parkkilan mukaan tavoite kaikissa kolmessa turnauksessa on kultamitali. Tekken-turnaus on todella kovatasoinen ja Dotassa vastaan asettuu muun muassa ruotsalainen ammattilaisjoukkue GODSENT, kertoo Parkkila.

IESF:llä on noin 60 jäsenmaata. Kisoihin osallistui viime vuonna yli 400 pelaajaa. MM-nimikkeestä huolimatta lajiliiton turnaukset eivät ole lähelläkään eri pelien suurimpia tai arvostetuimpia.

Pelikohtaisia kultamitaleja Suomella on kolme: Joona ”Serral” Sotala voitti StarCraft II -kisan vuonna 2015, Counter-Strikessa mestaruuteen ovat yltäneet ENCE (2016) ja HAVU (2018).