Suomalaisella CS-tiimi SJ Gamingillä on viikonloppuna näytönpaikka DreamHack Open Winter 2019 -turnauksessa – Tuomas ”SADDYX” Louhimaa: ”Meidän potentiaali on paljon suurempi kuin mitä ollaan näytetty” - Esports - Ilta-Sanomat

CS-tiimi pokkasi palkinnot Suomessa – nyt alkaa loikka ulkomaille: ”Meidän potentiaali on paljon suurempi kuin mitä ollaan näytetty”

Tuomas ”SADDYX” Louhimaa täytti keväällä 18 vuotta. Nuoresta iästä huolimatta hän ehtinyt jo juhlimaan isoja voittoja Suomessa.

Tuomas ”SADDYX” Louhimaa täytti keväällä 18 vuotta. Nuoresta iästä huolimatta hän ehtinyt jo juhlimaan isoja voittoja Suomessa.

Julkaistu: 28.11. 13:30

Tuomas Louhimaa on nuoresta iästä huolimatta voittanut Counter-Strikessa lähes kaiken mahdollisen Suomessa. Viikonloppuna tiimi kilpailee Ruotsissa kansainvälisten joukkueiden kanssa.

18-vuotias liminkalainen Tuomas ”SADDYX” Louhimaa on pelannut Counter-Strikea nyt puolitoista vuotta SJ Gaming -joukkueessa, joka tunnettiin aiemmin nimellä SuperJymy.

Viikonloppuna Louhimaa ja joukkuetoverit Mikko ”xartE” Välimaa, Jesse ”KHRN” Grandell, Elias ”Jamppi” Olkkonen ja Tony ”arvid” Niemelä joutuvat SJ:n historian kovimpaan koitokseen. Tiimi osallistuu perjantaina Ruotsissa alkavaan 100 000 dollarin DreamHack Open Winter 2019 -turnaukseen.

DH Open -turnaukset ovat viime vuosina toimineet ponnahduslautana kohti CS:n terävintä kärkeä. SJ:lle Ruotsin-reissu voi siis olla iso askel kohti isompia karkeloita.

Tällä hetkellä SJ on maailmanlistan sijalla 64. Syksyn aikana joukkue on voittanut SM-kultaa ja Elisan CS-liigan. Netissä tiimi on päässyt pelaamaan koviakin nimiä vastaan, mutta tulokset ovat vaihdelleet. Yksi huono viikko saattaa laskea listasijaa jo merkittävästi.

– Viimeiseen kolmeen kuukauteen on mahtunut aika paljon onnistumisia, mutta meillä on myös ollut aika paljon erilaisia ongelmia, kertoo Louhimaa puhelimitse IS:lle.

DreamHackia varten Louhimaa ja kumppanit harjoittelivat Helsingissä pidetyllä nelipäiväisellä harjoitusleirillä. SJ lähti Ruotsiin tänä aamuna.

– Ollaan korjailtu meidän huonoimpia karttoja, joita todennäköisesti joudutaan pelaamaan paras kolmesta -sarjoissa. Ei mitään erityistä valmistautumista, ollaan vaan pelattu enemmän kuin normaalisti.

Ruotsissa SJ pelaa samassa lohkossa Heroicin (maailmanlistan #16), Otto ”ottoNd” Sihvon edustaman CR4ZYn (#17) sekä Jesse ”zehN” Linjalan joukkueen GODSENTin (#23) kanssa. SJ on lohkon selvä altavastaaja.

– Heroic on varmaan koko turnauksen ennakkosuosikki, kun 100 Thieves perui. Vaikka heille hävittäisiin, niin ei tarvitse olla pettynyt, koska hävittiin oikeasti paremmille. CR4ZY ja GODSENT ovat molemmat voitettavissa.

– En ole tyytyväinen, jos ei päästä lohkoista jatkoon. Toivon, että pelataan hyvää CS:ää. Katsotaan, mihin se riittää.

Lohkojen avauskierros sekä voittajaottelu pelataan yhdessä kartassa, mutta selkä seinää -tilanteen pelit ovat paras kolmesta -sarjoja. Louhimaan mielestä yhden kartan avausottelusta on heille hyötyä Heroicia vastaan, koska yllätysmahdollisuus on huomattavasti suurempi.

SJ Gaming on syksyn aikana voittanut SM-kultaa (kuvassa) sekä Elisan CS-liigan, josta tiimi sai paikan DreamHackiin.

SJ Gaming on syksyn aikana voittanut SM-kultaa (kuvassa) sekä Elisan CS-liigan, josta tiimi sai paikan DreamHackiin.

SJ:n taso nousee sen mukaan mitä kovempi vastustaja on, kertoo Louhimaa. Ruotsissa tiimi pääsee kunnolla testaamaan, mihin rahkeet riittävät top30-joukkueita vastaan tosipaikan tullen.

– Mielestäni meidän potentiaali on paljon suurempi kuin mitä ollaan näytetty. Jos vertaa meitä top30-jengeihin, niin ei se vaadi kuin yhdet onnistuneet karsinnat ja sieltä laneille, niin koko ranking voi muuttua.

SJ kohtaa Heroic-joukkueen B-lohkon avausottelussa perjantaina kello 14.30 Suomen aikaa.