Suomalaiskaksikon Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen Dota 2 OG-joukkueen yllätysuutinen: Tauko jatkuu ja tässä on sisartiimi - Esports - Ilta-Sanomat

Suomalaisten maailmanmestarien tiimi yllätti: Tauko jatkuu – mutta tässä on sisarjoukkue

Peetu ”Peksu” Väätänen on yksi OG.Seed-joukkueen pelaajista.

Peetu ”Peksu” Väätänen on yksi OG.Seed-joukkueen pelaajista.

Julkaistu: 28.11. 11:27

Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen edustama OG-joukkue ei jää laakereille lepäämään, sillä maailmanmestarit auttavat kaikin tavoin uutta sisarjoukkuetta.

Dota 2:n maailmanmestaruuden edelliset kaksi vuotta voittanut OG -joukkue, johon kuuluvat suomalaiset Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen, on esitellyt sisarjoukkueensa.

OG.Seed-joukkueeseen kuuluvat suomalainen Peetu ”Peksu” Väätäinen, amerikkalainen Zakari ”Zfreek” Freedman, kreikkalainen Omar ”Madara” Dabachach sekä ruotsalaiset Andreas ”Xibbe” Ragnemalm ja Rasmus ”Chessie” Blomdin.

Kaikki joukkueen pelaajat ovat tuttuja nimiä Dota 2 -piireissä. Kokeneimmat pelaajat ovat Dabachach, Freedman ja Blomdin, jotka kaikki ovat osallistuneet useampaan Major-turnaukseen.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Mahdollisuus oppia pelaamaan peliä parhaiden pelaajien [alaisuudessa] on valtava tilaisuus kasvaa pelaajana ja ihmisenä. Odotan innolla tulevaisuutta, 23-vuotias Väätäinen kommentoi Twitterissä.

Uusi joukkue tavoittelee paikkaa tammikuussa Saksassa pelattavasta DreamLeague Season 13 Major -arvoturnauksesta. Tiimi debytoi tänään alkavissa avoimissa karsinnoissa. Joukkuetta valmentaa OG:n päätiimi.

Julkaisuvideolla OG:n kapteeni Johan ”N0tail” Sundstein kertoi joukkueen haluavan jakaa osaamistaan myös muille pelaajille. Tiimi vahvisti samalla jatkavansa kilpailemista vasta maaliskuussa pelattavan kauden kolmannen Major-turnauksen kohdalla.

OG:n päätiimin kuuluvat Sundsteinin ja suomalaiskaksikon lisäksi australialainen Anathan ”ana” Pham sekä ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs. Vainikka kertoi syyskuussa IS:lle, ettei hän vielä tiedä uransa tai edes tiiminsä jatkosuunnitelmista. Aika siis näyttää, että millaisella kokoonpanolla OG lähtee kohti maaliskuun Majoria.