Kommentti: ENCEllä on nyt aihetta hymyyn, vaikka tiimi on yhä varjo entisestään - Esports - Ilta-Sanomat

Kommentti: Nyt ENCEllä on aihetta hymyyn – vuosi voi jopa päättyä mestaruuteen

ENCE suli sunnuntain CS-finaalissa, mutta tiimin tilanne nyt paremmalta kuin moneen kuukauteen, kirjoittaa esports-toimittaja Nico Hartikainen.

17-vuotias Jere ”sergej” Salo on yksi ENCEn tunnetuimmista pelaajista.­

27.11.2019 16:00

ENCE hävisi sunnuntaina Shanghaissa pelatun Counter-Strike-finaalin suoraan kahdessa kartassa. CS:GO Asia Championships -turnauksen mestaruus meni eurooppalaiselle Mousesportsille, jonka ENCE oli voittanut jo aiemmin turnauksessa.

Finaalisuoritus oli melko kauheaa katseltavaa suomalaisittain. Vaikka ENCE johti molempia karttoja, hävisi se kummankin lopulla useita kierroksia peräkkäin. ENCEn suorituksesta kertoo jotain se, että ”tukipelaaja” Sami ”xseveN” Laasanen oli tilastojen valossa joukkueen paras pelaajaa finaalissa.

Surkeasta finaaliesityksestä huolimatta ENCEllä on ensimmäistä kertaa aihetta hymyyn moneen kuukauteen.

Shanghaissa joukkue nappasi peräti kolme peräkkäistä voittoa (2–0 ViCi, 2–1 Mousesports, 2–1 MIBR). Lisäksi tiimi julkaisi turnauksen alkaessa kriisitilannetta avaavan kulissien takana -videon.

Miikka ”suNny” Kemppi ja kumppanit jakoivat viikonloppuna nimmareita hymy huulilla.­

Toinen sijoitus ja kiitosta kerännyt video olivat ENCEn kannalta melkoinen lottovoitto. Ei päävoitto, mutta ainakin 5+1 oikein.

Tuplaonnistuminen on nimittäin näkynyt välittömästi joukkueen sosiaalisessa mediassa. Viime aikoina päivitykset ovat keränneet käytännössä pelkkää vihaa, mutta nyt niiden sijasta löytyy myös kannustavia kommentteja.

Vaikka ENCEn voitot Kiinassa eivät tulleet aivan maailmanlistan terävimmästä kärjestä tai kuumimmista nimistä, ne olivat elintärkeitä itseluottamuksensa menettäneelle joukkueelle.

ENCE ei ole siis vielä palannut, mutta nyt kurssi näyttäisi ainakin olevan oikea. Vuoden päättävään ja 19.–22. joulukuuta pelattavaan Champions Cup Finals -turnaukseen ENCE lähtee toivottavasti ilman suurempia henkisiä lukkoja.

Maltalla pelattavan turnauksen taso vaikuttaisi tällä hetkellä olevan sitä luokkaa, että vuoden päättyminen ENCEn mestaruusjuhliin ei ole enää pelkkää toiveajattelua.

Aleksi ”allu” Jallin johtamistaitoja on kritisoitu koko syksyn. Jalli avasi ENCEn uusimmalla BTS-videolla avoimesti joukkueen tilannetta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?