Nyt ENCE puhuu nettivihasta: ”Vaikka luulet, ettei lukemallasi ole vaikutusta...”

Aleksi Jalli ja Miikka Kemppi ovat kommentoineet ENCEn CS-joukkueen nykyistä tilannetta.

Aleksi ”allu” Jalli (vasemmalla) ja Miikka ”suNny” Kemppi kommentoivat molemmat aivan hiljattain ENCEn nykytilaa.

Counter-Striken maailmanlistalla kymmenenneksi maanantaina nousseen ENCEn pelaajat Aleksi ”allu” Jalli ja Miikka ”suNny” Kemppi ovat kommentoineet tiimin nykytilannetta eri kanavissa.

ENCEllä on takanaan laajalti puhuttanut syksy. Elo-syyskuun vaihteessa tehtyä pelaajavaihdosta seurasi somemyräkkä, kun monet fanit kääntyivät tiimiä vastaan.

ENCEn ensimmäiset neljä turnausta Kempin kanssa eivät myöskään sujuneet fanien toivomalla tavalla. Viikonloppuna joukkue nappasi hopeaa Kiinasta pelatusta CS:GO Asia Championship (CAC) -turnauksesta. Somessa nähtiin välittömästi positiivisia kommentteja, jotka ovat olleet viime aikoina harvassa.

Joukkue lensi maanantaina Shanghaista takaisin Suomeen. Lennon aikaan Kemppi vastasi fanien kysymyksiin Instagramin tarinat-osiossa.

Useampi fani kysyi tunnelmia viikonlopun turnauksesta ja toisesta sijasta. Kemppi totesi olevansa iloinen siitä, että he pelasivat ajoittain hyvää CS:ää. Tyytyväinen hän ei kuitenkaan ollut.

– Ihan ok, jos finaalia ei lasketa. Me ei tiimin kesken edes oteta niin raskaasti niitä kolmea ensimmäistä turnausta, koska pelattiin ne lähes ilman yhtään harkkaa. Ihmiset vaan unohtaa, ettei hyvä tule heti. Vanha lineup ei edes päässyt turnauksiin ensimmäisinä kuukausina, kuului Kempin vastaus yhteen viikonloppua koskeneeseen kysymykseen.

Miikka ”suNny” Kemppi ei ollut tyytyväinen hopeasijaan, vaikka peli kulkikin viime viikonlopun turnauksessa.

Kysymyksiä esitettiin myös liittyen Kempin tulivoiman löytymiseen (”luulisin että aika pian, kestää hetki tottua uuteen ympäristöön”), ovatko hän ja Virolainen vielä väleissä (”totta kai”), sekä mitä hän ajattelee vihaajien kommenteista (”jos he tietäisivät paremmin, niin he olisivat varmaan itse ammattilaisia, ei kiinnosta”).

Kemppi paljasti myös pelanneensa useammassa syksyn turnauksessa kipeänä. Hän ei usko tämän vaikuttaneen merkittävästi pelisuorituksiinsa, mutta esimerkiksi IEM: Beijing -turnauksessa hän pelasi kuumeessa ja ääni lähti.

Kapteeni Jalli puolestaan on kommentoinut viime kuukausia HLTV:n haastattelussa, joka julkaistiin lauantaina kesken CAC-turnauksen.

Haastattelussa Jalli toteaa muun muassa, ettei joukkue olisi halunnut hypätä heti Kempin kanssa turnauksiin, mutta sopimukset ovat sitovia. Ensimmäiset epäonnistumiset söivät itseluottamusta, vaikka ei olisi pitänyt.

Marraskuun alussa pelattua IEM: Beijing -turnausta varten ENCE harjoitteli kunnolla kolme viikkoa. Turnauksessa joukkueella oli kova halu näyttää taitonsa, mutta lohkoihin jääminen ja epäonnistuminen kolahti kovaa, kertoo Jalli.

Aleksi ”allu” Jalli kertoo HLTV:n haastattelussa negatiivisten kommenttien vaikuttaneen tiimiin.

Haastattelussa Jalli ottaa myös kantaa joukkueen saamiin negatiivisiin kommentteihin. Hänen mielestään muiden kommenteilla ei pitäisi olla mitään väliä, vaan sillä, mitä he pelaajat ajattelevat tiimin sisällä toisistaan.

– Nyt kun olemme saaneet paljon vihaa, niin olemme huomanneet sen vaikutuksen. Vaikka luulet ettei jollain lukemallasi ole vaikutusta, niin kyllä on, kommentoi Jalli HLTV:lle.

Jalli kertoo haastattelussa myös Kempin sopeutumisesta joukkueeseen ja henkisestä puolesta. Kemppi on kuulemma sopeutunut tiimiin hyvin, mutta tilanne on vielä kaukana täydellisestä. Henkisellä puolella on ongelmia, joita työstetään koko tiimin voimin.

ENCEn CS-vuosi päättyy 19.–22. joulukuuta Maltalla pelattavaan Champions Cup Finals -turnaukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?