Huipputiimin Team Vitalityn pomo Nicolas Maurer kritisoi Fortnitea: ”Rakastan sitä pelinä, mutta...” - Esports - Ilta-Sanomat

Huipputiimin pomo rusikoi Fortnitea: ”Rakastan sitä pelinä, mutta...”

Team Vitality -pomo kritisoi Fortniten kilpapelipuolta, mutta tiimi on silti vahvasti mukana pelissä.

Team Vitality -pomo kritisoi Fortniten kilpapelipuolta, mutta tiimi on silti vahvasti mukana pelissä.

Julkaistu: 27.11. 10:28

Team Vitalityn toimitusjohtajan mielestä Fortniten esports-puoli tarvitsee muutoksia.

Team Vitality -organisaation toimitusjohtaja Nicolas Maurer on kommentoinut rajun sanoin Fortniten kilpapelipuolen sekavuutta. Maurer kommentoi asiaa The Loadoutin haastattelussa.

Maurerin mukaan Fortniten kilpapuoli on hyvin epävakaa, epäselkeä ja kaiken kaikkiaan vaikea tiimin näkökulmasta. Pelin jatkuvan muuttumisen vuoksi huippunimet saattavat vaihtua hyvinkin nopeasti.

– Se ei ole riittävän ammattimainen monessa asiassa. Rakastan Fortnitea pelinä, mutta heidän pitää löytää kilpapuoleen hyvä rakenne. Sen näkemistä minä odotan, Maurer kertoo Loadoutille.

Fortnitessa on jaettu tänä vuonna kymmeniä miljoonia euroja palkintorahaa, mutta yleisön edessä järjestettävät suuret turnaukset ovat olleet vähässä. Pääosa turnauksista pelataan netissä.

Kritiikistä huolimatta Vitality on vahvasti mukana pelissä: Ranskalaisjoukkueella on peräti kymmenen Fortnite-pelaaja.

– Meille Fortnite on iso juttu markkinoinnin ja vaikutuksen kannalta. Ei epäilystäkään. Rakastan Fortnitea pelinä ja sitä, mitä se tekee brändille massiivisena ilmiönä, perusteli Maurer.

Fortniten julkaisija Epic Games on aiemmin saanut kritiikkiä esports-puolen järjestelyistä niin joukkueilta kuin pelaajilta.