Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) hyväksyttiin Suomen olympiakomitean jäseneksi - Esports - Ilta-Sanomat

Esports-liitto Suomen olympiakomitean jäseneksi – ”Osaksi suomalaisen urheilun yhteisöä”

Suomen olympiakomitea on hyväksynyt syyskokouksessaan jäsenekseen Suomen elektronisen urheilun liiton.

Suomen esports-joukkue kuvattuna Helsinki-Vantaan lentokentällä ennen vuoden 2018 MM-kisoja.

26.11.2019 20:00

Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) on hyväksytty Suomen olympiakomitean jäseneksi. Asiasta päätettiin lauantaina 23.11. järjestetyssä syyskokouksessa.

SEUL hyväksyttiin jo vuonna 2014 Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation (VALO ry) kumppanuusjäseneksi. Suomen olympiakomitean ja VALOn yhdistyttyä 2017 kumppanuusjäsenyys siirtyi olympiakomitean alle.

– Olympiakomitean varsinainen jäsenyys vakiinnuttaa elektronisen urheilun osaksi suomalaisen urheilun yhteisöä. Tämä tunnustus on meille, mutta myös kansainvälisesti merkittävä edistysaskel elektronisen urheilun tunnettuuden ja vaikuttavuuden kannalta, kommentoi SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

SEUL on vuonna 2010 perustettu esportsin keskusjärjestö. Liiton tehtävä on tukea ja kehittää kotimaista kilpapelikenttää. SEUL järjestää muun muassa erilaisia koulutuksia ja vuosittaiset eSM-kisat, jotka toteutetaan yhdessä eri operaattoreiden kanssa.

Liiton vuoden 2020 hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Kapiainen, hallituksen jäsenet Ville Qvist, Aku Aarva, Niklas Hirvelä, Jussi Korpimäki, Otto Takala, Kati Haapanen ja Kimmo Leinonen. Varajäseniä ovat Jens Brännback ja Timo Pölkki.

SEUL lähettää vuosittain esports-maajoukkueen kansainvälisen kattoliiton IESF:n MM-kisoihin. Tänä vuonna kisat pelataan 11.-15. joulukuuta Soulissa, Etelä-Koreassa. Kisoissa pelataan Dota 2-, PES 2020- ja Tekken 7 -pelejä.

Muokattu 27.11. klo 12.08: IESF:n kisoissa pelataan lisäksi PES-jalkapallopeliä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?