Pelitiimin kallis virhe: Sääntöjen rikkomiselle hintaa jopa 600 000 dollaria

Cloud9 on saanut sääntörikkomuksesta 175 000 dollarin sakot, jotka menevät hyväntekeväisyyteen. Todellisuudessa erikoinen selkkaus voi maksaa huomattavasti enemmän.

Cloud9 on maailman arvokkain esports-organisaatio, listasi hiljattain Forbes.

26.11.2019 16:00

League of Legends -pelin Pohjois-Amerikan LCS-sarjassa kilpaileva Cloud9-joukkue on saanut liigalta 175 000 dollarin sakot.

Liigan tiedotteen mukaan Cloud9 on viimeisen 16 kuukauden aikana antanut organisaatiosta rajoitettuja osakkeita (Restricted Stock Units, RSU) seitsemälle pelaajalle ilmoittamatta siitä liigalle.

Tämä on vastoin liigasääntöjä. Cloud9 on saanut sääntörikkeestä 175 000 dollarin sakot (25 000 per pelaaja). Summa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, kertoo LoL-julkaisija Riot Games.

Sakkojen lisäksi Cloud9:n pitää ostaa nykyisiltä ja entisiltä pelaajilla RSU-osakkeet pois. Kokonaisuudessaan Cloud9 joutuu maksamaan sekoilusta vähintään 330 000 dollaria, mutta todennäköisesti lähemmäs 605 000.

Cloud9:n pelit loka-marraskuussa pelatuissa Worlds-kisoissa päättyivät lohkovaiheeseen.

Asia paljastui kesäkuussa, jolloin Riot pyysi kaikkia LCS-joukkueita lähettämään yhteenvedon sopimustilanteestaan. Cloud9 lähetti samalla listan osakkaistaan, mutta Riot huomasi osakaslistan vasta heinäkuussa.

Riotille selvisi, että useampi pelaaja omistaa palasen Cloud9:stä. Asiasta ei silti ollut ilmoitettu liigan sopimusyksikölle. Cloud9:n mukaan organisaatio eivät ollut tietoisia ilmoitusvelvollisuudesta.

Vain kaksi seitsemästä pelaajasta oli antanut lakimiehen tai vastaavan henkilön tarkastella RSU-luovutuksista, mikä on vastoin liigasääntöjä.

Pelaajat eivät saa omistaa osakkeita muista kun edustamistaan joukkueista sopupeliepäilyjen vuoksi. Pelaajien myyminen tai lainaaminen esimerkiksi kesken kauden on yleistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?