ENCE-markkinointipomo Joona ”natu” Leppänen kommentoi kohuvaihtoa Veikkaukselle: ”Tällainen prosessi ottaa oman aikansa” - Esports - Ilta-Sanomat

ENCE-pomo kommentoi kokoonpanomuutosta Veikkaukselle: ”Prosessi ottaa oman aikansa”

Joona ”natu” Leppänen kilpaili Counter-Strikessa vuosina 2001–15. Nyt hän on ENCEn markkinointipäällikkö.

Joona ”natu” Leppänen kilpaili Counter-Strikessa vuosina 2001–15. Nyt hän on ENCEn markkinointipäällikkö.

Julkaistu: 20.11. 9:00

Veikkauksen haastattelussa ENCEn markkinointipäällikkö Joona Leppänen kertoo CS-joukkueen tarvitsevan aikaa.

Keväällä suursuosioon nousut ENCE teki elokuussa Suomen kilpapelihistorian kohauttavimman päätöksen: Pelinjohtaja Aleksi ”Aleksib” Virolainen siirrettiin syrjään maailmantähden Miikka ”suNny” Kempin tieltä.

Elokuisen tiedotteen mukaan vaihdos oli tehtävä, jotta tiimi voi kilpailla jatkossakin kansainvälisistä titteleistä. Vaihdosta on kritisoitu runsaasti erityisesti fanien keskuudessa.

ENCEn tilannetta eivät ole parantaneet uuden kokoonpanon toistaiseksi heikot suoritukset. Tähän on liittynyt hiljaisuus, sillä organisaatiopuolelta ei ole tähän mennessä juuri kommentoitu CS-joukkueen suorituksia.

ENCEn markkinointipäällikkö, entinen CS-ammattilainen Joona ”natu” Leppänen, on nyt kommentoinut CS-tiimin tilannetta Veikkauksen haastattelussa.

Vaihdoksen jälkeen uusittu kokoonpano heitettiin niin sanotusti syvään päähän, sillä ensimmäisen kuukauden joukkue kilpaili kolmessa turnauksessa käytännössä ilman harjoittelua. Pelit päättyivät jokaisella kerralla lohkoihin.

– Ideaalimaailmassa emme olisi lähteneet kilpailemaan heti, mutta turnauksista ei sopimusten vuoksi voi jättäytyä pois ihan noin vain. Nyt pojat ovat päässeet harjoittelemaan enemmän, ja yhteisiä pelikokemuksia alkaa karttua, mikä on tärkeää, avaa Leppänen tilannetta Veikkaukselle.

Miikka ”suNny” Kemppi (oikealla) korvasi syyskuussa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen. Fanit ovat kritisoineet muutosta jo pidempään.

Miikka ”suNny” Kemppi (oikealla) korvasi syyskuussa Aleksi ”Aleksib” Virolaisen. Fanit ovat kritisoineet muutosta jo pidempään.

ENCE on saanut sosiaalisessa mediassa runsaasti lokaa syksyn suorituksistaan. Neljästä turnauksesta on alla nolla pudotuspelipaikkaa, vain muutama yksittäinen voitto ja useita heikkoja suorituksia.

– Tällainen prosessi ottaa oman aikansa. Me ajattelemme asioita pitkällä aikajänteellä – katseemme ovat enemmän ensi vuodessa kuin seuraavassa viikossa. Ymmärrän kuitenkin myös sen, että lajia seuraavien fanien keskuudessa muutokset aiheuttavat voimakkaita tunteita – se on osa urheilubisnestä, kuvailee Leppänen.

ENCEn seuraava turnaus on torstaina alkava CS:GO Asia Championship 2019 -turnaus. Sen jälkeen kalenterissa on vielä 19.-22. joulukuuta Maltalla pelattava Champions Cup Finals.

Maailmanlistan sijalla 13. olevassa ENCEssä pelaavat Sami ”xseveN” Laasanen, Jani ”Aerial” Jussila, Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo ja Miikka ”suNny” Kemppi. Valmentaja on Slaava ”Twista” Räsänen.