StarCraft II -pelin maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala sai kutsun Linnan juhliin - Esports - Ilta-Sanomat

StarCraft II -pelin maailmanmestari Joona Sotala sai kutsun Linnan juhliin

21-vuotias Joona Sotala on historian kolmas Linnan juhliin kutsuttu kilpapelaaja.

Joona Sotala voitti vuosi sitten StarCraftin maailmanmestaruuden. Tänä vuonna hän oli kisojen voittajasuosikki, mutta pelit päättyivät niukasti välieriin.

19.11.2019 10:10

StarCraft II -videopelin vuoden 2018 maailmanmestari, ENCE-organisaatiota edustava Joona ”Serral” Sotala on saanut kutsun Linnan juhliin. Sotala vahvisti tiedon Ilta-Sanomille.

21-vuotias Sotala teki vuosi sitten historiaa, kun hänestä tuli reaaliaikaisen strategiapeli StarCraftin ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari. Tämän vuoden MM-kisoissa Sotala ylsi välieriin.

Jos StarCraft II ei ole pelinä tuttu, kerromme jutun lopussa, mistä on kyse.

StarCraft II nauttii Etelä-Koreassa ennenkuulumatonta suosiota, ja Sotala on käytännössä ainoa, joka on pystynyt murtamaan korealaisten dominanssin.

Sotala on viimeisen kahden vuoden aikana voittanut käytännössä kaiken mahdollisen StarCraftissa. Hän on dominoinut pelikenttiä tavalla, johon yksikään toinen ei-korealainen pelaaja ei ole pystynyt.

Linnan juhlissa nähtiin vuosi sitten historian ensimmäiset kilpapelaajat, kun Dota 2 -videopelin maailmanmestarit Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen saivat kutsut juhliin. Kaksikon juhlissa tekemästä haastattelusta syntyi melkoinen kalabaliikki, kun Ylen toimittajan energiajuomakysymys ärsytti katsojia.

Mikä ihmeen StarCraft?

StarCraft II:ssa futuristiset armeijat käyvät sotaa keskenään.

StarCraft on reaaliaikainen strategiapeli. Tarkoitus on tuhota vastustajan tukikohta tai saada tämän armeija niin heikoksi, että vihollisen pitää luovuttaa.

Pelissä kerätään mineraaleja ja kaasuja, joilla voi laajentaa omaa tukikohtaa tai kasvattaa armeijaa. Resurssien käyttäminen on äärimmäisen tärkeässä osassa peliä. Pelissä on kolme eri rotua: terran (ihmiset), protoss (humanoidit) ja zerg (evoluution kautta kehittyneet pedot).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?