”Ehkä meillä rupesi Hesburgerit painamaan masussa” – suosikki HAVU Gaming ja yllätysnimi Delusion kohtaavat IS Cup 4:n änärifinaalissa - Esports - Ilta-Sanomat

”Ehkä meillä rupesi Hesburgerit painamaan masussa” – suosikki ja yllätysnimi kohtaavat IS Cupin finaalissa

Julkaistu: 16.11.2019 9:30

Suomen paras 6vs6-änäritiimi ratkotaan IS Cup 4:n finaalissa tänään lauantaina kello 13.45.

IS Cup 4:n neljän joukkueen NHL 20 -pelifinaalit pelataan GameXpo-tapahtumassa Helsingissä. Voittajajoukkue selviää tänään lauantaina.

Välierät pelattiin perjantaina. Ensimmäisessä sarjassa Delusion yllätti hallitsevan mestarin FILADELPHIAn jännitysnäytelmän päätteeksi 3–2-sarjavoitolla.

– Tuntuu, että ekat kolme peliä oltiin telineissä. Pelättiin pelata, ja ei uskallettu tehdä virheitä. Sarjassa 1–2-häviöllä päätettiin pelata rennosti ja hyökkäyksen kautta, että tulee mitä tulee. Olen tosi ylpeä äijistä kahden vikan pelin osalta, kommentoi FILADELPHIA-pelaaja Erik ”EKI” Tammenpää hävityn sarjan päätteeksi.

– Tehtiin 0 maalia, niin eihän sillä voi voittaa. Vähän pettynyt. Oli fiilis ennen turnausta, että voidaan voittaa. Propsit heille, lisäsi Tammenpää vielä haastattelun lopuksi.

Ensimmäisen finaalijoukkueen Delusionin Joakim “Joukkiii” Nyholm totesi välieräsarjan olleen tasainen. Ratkaiseva peli päättyi Delusionin todella niukkaan 1–0-voittoon.

– Tiukkoja pelejä oli, mutta tehtiin ne tarvittavat maalit. Viimeinen peli oli meidän huonoin – vissiin yksi veto ja se meni [sisään], kertoi Nyholm pelin jälkeen suorassa lähetyksessä.

– Samalla pelillä huomenna pelaamaan. [Tänään] neljännen pelin toinen erä oli täydellinen meiltä. Jos pelataan siten, niin hyvät mahdollisuudet voittoon.

Se hetki, kun Delusion varmisti finaalipaikan:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Ennakkosuosikki ja hallitseva Suomen mestari HAVU kaatoi Butterfly Effectsin niukasti 3–2-tuloksella. HAVU johti sarjaa 2–0-lukemin, mutta ratkaiseva viides peli päättyi vasta jatkoajalla.

– Pystyttiin kairaamaan se finaalipaikka, mutta ensi kerralla voi tehdä tiukempaa. [...] Vastustaja nosti kyllä todella paljon tasoa [pelitauon aikana]. Ehkä meillä rupesi Hesburgerit painamaan masussa, kuvaili HAVU-pelaaja Hannes ”Hansulinho” Kettunen sarjaa iltapuhteen päätteeksi.

Butterfly Effectsin Jere ”jergeli” Jortama oli pettynyt tappioon, vaikka joukkue nousi 0–2-tappiosta viidennen pelin jatkoajalle asti.

– Hyvä taistelu taas. [...] Olen ylpeä pojista, että kaikki antoi kaikkensa, mutta se ei ihan riittänyt. Vielä on töitä tehtävänä, Jortama kehui tiimikavereitaan pelin jälkeen.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

HAVUn ja Delusionin välinen finaali alkaa tänään lauantaina kello 13.45. Paras seitsemästä -finaalin voittaja palkitaan 3000 eurolla. Pronssiottelu pelataan kello 12.