Esports-selostaja Teemu Hiiliselle GameXpo Award – ”Pelkkää rakkautta kaikille” - Esports - Ilta-Sanomat

GameXpo Award esports-selostaja Teemu Hiiliselle – ”Pelkkää rakkautta kaikille”

Teemu Hiilinen, 43, on selostanut Counter-Strikea muun muassa Ylelle ja Telialle.

Julkaistu: 16.11.2019 10:50

Pitkän linjan esports-toimija Teemu ”wabbit” Hiilinen palkittiin 3000 euron arvoisella GameXpo Award -palkinnolla.

Vuoden 2019 GameXpo Award myönnettiin perjantaina esports-selostajana parhaiten tunnetulle Teemu ”wabbit” Hiiliselle. Suomen messusäätiön jakama tunnustus on arvoltaan 3000 euroa.

Hiilinen, 43, on ollut aikoinaan perustamassa muun muassa ENCE-joukkuetta ja Suomen elektronisen urheilun liittoa. Monia eri pelejä urallaan selostanut Hiilinen on keskittynyt eniten räiskintäpeli Counter-Strikeen, jota hän on selostanut muun muassa Ylelle ja Telialle.

– Aivan mieletön kunnia käydä pokkaamassa tämä palkinto. Pelkkää rakkautta kaikille, kommentoi Hiilinen palkitsemistaan Twitterissä.

GameXpo Awardin palkintokriteeri:

  • Palkinnolla pyritään tuomaan esille pelialan kehittymiseen vaikuttaneita ilmiöitä, asioita tai kehityskulkuja. Palkinto voidaan myöntää henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on omalla panoksellaan vaikuttanut pelialan kehittymiseen.

– Esports on tullut yhä tunnetummaksi, ja sen myötä myös joukkueet ja selostajat tulevat suurelle yleisölle yhä tutummiksi. Kehitykseen merkittävästi on vaikuttanut Teemu ”wabbit” Hiilinen on ollut mukana jo ensimmäisistä esports-lähetyksistä lähtien ja toi keväällä runsaasti näkyvyyttä ENCEn menestykselle finaaleissa, kommentoi tiedotteessa tuomariston puheenjohtaja, Neogamesin KooPee Hiltunen.

GameXpo Award kulki aiemmin nimellä Vuoden suomalainen pelinkehittäjä. Palkinto jaettiin nyt kymmenettä kertaa. Vuosi sitten palkinnon voitti Ylen silloinen esports-tuottaja Juha Lahti.

GameXpo Awards raadin kokoonpano vuonna 2018 oli: Mariina Hallikainen, hallituksen puheenjohtaja Suomen Pelinkehittäjät ry, Vesa Raudasoja, hallituksen puheenjohtaja IGDA Finland ry, Thomas Arento, Senior Product Manager Ilta-Sanomat sekä Iiro Karttunen, myyntipäällikkö Messukeskus.