IS Cupin mestarijoukkueella Filadelphialla alla kaksi finaalitappiota – Joonas ”Patzlaf” Paatiala: ”Nyt on meidän aika” - Esports - Ilta-Sanomat

IS Cupin hallitsevalla mestarilla alla kaksi finaalitappiota – ”Nyt on meidän aika”

Joonas ”Patzlaf” Paatiala ja Filadelphia hävisivät elokuun SM-finaalin 0–3-tuloksella HAVUlle.

Julkaistu: 14.11.2019 14:44

IS Cupin vuosi sitten voittaneen Filadelphia-joukkueen edelliset finaalit ovat päättyneet tappioihin, mutta viikonloppuna tiimi aikoo palata mestaruuskantaan.

Ilta-Sanomat ja NHLGamer toteuttavat yhteistyössä IS Cup 4 -turnauksen, jossa etsitään Suomen parasta 6vs6-joukkuetta NHL 20 -pelissä. 5000 euron turnausta sponsoroivat PlayStation, Prisma Gaming ja Alpro.

Neljän joukkueen finaalit pelataan GameXpo-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 15.–16. marraskuuta. Voitosta kilpailevat HAVU Gaming, Filadelphia, Delusion ja Butterfly Effect.

Vuosi sitten IS Cupin ja samalla Suomen mestaruuden voittanut Filadelphia on viikonlopun toinen voittajasuosikki. Kovin vastustaja on HAVU Gaming, joka nöyryytti elokuun SM-finaalissa Filadelphiaa.

– Pelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin, mutta pelillisesti voimme vielä parantaa paljon. Varsinkaan hyökkäyksestä ei olla saatu kaikkea vielä irti, summaa Joonas ”Patzlaf” Paatiala tähänastisen matkan finaaliin.

Joukkueessa pelaavat muun muassa 1vs1-pelitilassa menestyneet Paul ”PleeMaker” Arontie (SM-hopeaa 2018) ja Erik ”EKI” Tammenpää (MM- ja SM-kultaa 2018). 6vs6-turnaukset ovat olleet Suomessa vielä harvassa, joskin turnausmäärät ovat kasvaneet viimeisen vuoden aikana.

– Näitä tapahtumia odottaa aina innolla ja sen eteen tehdään töitä, että sinne päästään. Varmasti huikeat pelit tulossa ja toivotaan, että yleisö löytää jälleen kerran tiensä katsomoon.

Filadelphia on IS Cupin hallitseva 6vs6-mestari.

Hallitsevan IS Cup -mestarin Filadelphian välierävastustaja on Delusion, joka lunasti GameXpo-paikan puhtaalla pelillä. Filadelphia hävisi lohkovaiheessa yhden ottelun.

– Delusion on erittäin taitava ja kiekollinen joukkue. Tuttuja pelaajia joukkue täynnä ja erityisesti Janne ”Janzuh” Nyqvist, joka pelasi meillä pitkään. Uskon, että voitamme heidät paremmalla joukkuepelillä ja yhteishengellä

24-vuotias Paatiala uskoo Filadelphian nostavan mestaruuskannua lauantai-iltana, sillä alla on kaksi ikävää tappiota.

– Joukkueen nälkä on kasvanut kahden viime turnauksen (FCL ja ECL) finaalitappioiden jälkeen sen verran paljon, että nyt on meidän aika. Olemme hioneet kokonaisvaltaista peliämme ja luotamme toisiimme jonka ansiosta olemme paras joukkue

Jos pitäisi nostaa yksi pelaaja teidän joukkueestanne, niin kenet ja miksi?

– Joel ”jtorro-_-” Tourunen, joka liittyi joukkueeseemme viime turnauksen jälkeen. Hän on tuonut peliimme paljon uusia asioita, eikä miehen panosta peliimme voi vähätellä. Hänen poissaollessaan joukkueen suoritus heikkenee selvästi.

FILADELPHIA:

  • Joonas “Patzlaf” Paatiala (C), 24, Espoo

  • Erik “I_Eki_I” Tammenpää (A), 20, Espoo

  • Mika “FinKonna” Paasikontu (A), 25, Espoo

  • Paul “PleeMaker” Arontie, 18, Oulu

  • Aleksi “Loimmu” Loimuvirta, 20, Tampere

  • Oskari “Sibelius" Grönroos, 20, Turku

  • Joonas “Supervirta” Virta, 26, Turku

  • Joel “jtorro-_-“ Tourunen, 20, Örebro, Ruotsi

IS Cup 4:n ratkaisupelit GameXpossa perjantaina ja lauantaina. Turnausta voi seurata paikan päällä, Twitchistä tai osoitteesta is.fi/esports.