”Perhosvaikutus” eli Butterfly Effect tavoittelee IS Cupin voittoa – 15-vuotiaan änärilupauksen ”tulevaisuus näyttää erittäin kirkkaalta” - Esports - Ilta-Sanomat

Butterfly Effectilla on salainen ase IS Cupiin

22-vuotias Jere ”jergeli” Jortama tavoittelee viikonloppuna änäriuran ensimmäistä isoa voittoa.

22-vuotias Jere ”jergeli” Jortama tavoittelee viikonloppuna änäriuran ensimmäistä isoa voittoa.

Julkaistu: 13.11. 14:57

Butterfly Effect on änärin SM-pronssimitalisti, mutta nyt tähtäimessä on IS Cupin mestaruus. Joukkueen valtti on 15-vuotias lupaus.

Ilta-Sanomat ja NHLGamer toteuttavat yhteistyössä IS Cup 4 -turnauksen, jossa etsitään Suomen parasta 6vs6-joukkuetta NHL 20 -pelissä. 5000 euron turnausta sponsoroivat PlayStation, Prisma Gaming ja Alpro.

Neljän joukkueen finaalit pelataan GameXpo-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 15.–16. marraskuuta. Voitosta kilpailevat HAVU Gaming, Filadelphia, Delusion ja Butterfly Effect (suom. perhosvaikutus).

Turnauksen kärkinimiä HAVUa ja Filadelphiaa lähtevät haastamaan Delusion ja Butterfly Effect, joka nappasi elokuun SM-kisoista pronssia. Butterfly Effect eteni neljän parhaan joukkoon niukalla 3–2-sarjavoitolla puolivälieristä.

– Pelit ovat sujuneet hyvin tähän mennessä. Koko turnaukset tilastot ovat 18–1–3 (voitot, tappiot, jatkoaikatappiot), kertoo Jere ”jergeli” Jortama Butterflystä.

6vs6-turnauksia on vain muutama vuodessa, joten koko joukkueen yhteiset näkemiset ovat harvassa. GameXpoon joukkue lähtee hyvillä mielin.

– Elokuussa tuli tavattua suurin osa joukkueemme pelaajista, joten mukava nähdä taas kavereita hetken tauon jälkeen.

Butterfly Effect sijoittui elokuun SM-kisoissa kolmanneksi.

Butterfly Effect sijoittui elokuun SM-kisoissa kolmanneksi.

Butterfly Effect kohtaa välierissä HAVU Gamingin, joka lähtee finaaliviikonloppuun kärkinimenä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen elokuussa meni HAVUlle 2–0 (1–0, 3–1).

– HAVU Gaming on kyllä kieltämättä paras joukkue, ketä vastaan ollaan änärissä pelattu. Lähdetään haastajana samalla tavalla kun viimeksi laneilla. Nähdään taas varmasti tiukkoja pelejä, kuten elokuussa Summer Assemblyillä.

– Me voitamme IS Cupin, koska viime lan-turnauksesta jäi hapaankoloon vaikka SM-pronssia tulikin. Emme tyydy mihinkään muuhun kuin IS Cupin mestaruuteenm, lataa Jortama.

Jos pitäisi nostaa yksi pelaaja teidän joukkueestanne, niin kenet ja miksi?

– Tällä hetkellä tuntuu, että voisin nostaa joukkueesta kenet vaan. Kaikki ovat nostaneet tasoa hurjasti viime lan-turnauksesta. Yksi pelaaja on kyllä ottanut isoa roolia alkukaudesta nuoresta iästään huolimatta – ja se on Niklas ”NikkeDangles” Tukainen.

– Kaverilla on siis ikää vasta 15 vuotta ja ottanut isoa roolia pelillisissä asioissa allekirjoittaneen apuna. Nikke on ollut vasta kolmessa turnauksessa meidän kanssa, ja kaikissa olemme päässeet top3-sijoille. Tulevaisuus näyttää erittäin kirkkaalta tämän kaverin kohdalla.

Butterfly Effect:

  • Petri-Christian ”P____C____J____P” Pelkonen, 27, Vantaa

  • Ville-Petteri ”vviljo” Särmä, 22, Turku

  • Niklas ”NikkeDangles” Tukainen, 15, Vantaa

  • Teemu ”xteemuzz” Polttila, 17, Vantaa

  • Aaro ”xDoumi” Ruuhinen, 17, Kokkola

  • Vili ”Vilupoika” Häkkinen, 20, Helsinki

  • Jere ”jergeli” Jortama, 22, Raahe

IS Cup 4:n ratkaisupelit GameXpossa perjantaina ja lauantaina. Turnausta voi seurata paikan päällä, Twitchistä tai osoitteesta is.fi/esports.

15-vuotias Niklas ”NikkeDangels” Tukiainen saa ylistystä tiimikaveriltaan.

15-vuotias Niklas ”NikkeDangels” Tukiainen saa ylistystä tiimikaveriltaan.

Muokattu kello 15.27: Jutussa kerrottiin aluksi Butterflyn pelanneen tasapelin ja hävinneen kolmesti. Todellisuudessa joukkue on hävinnyt neljästi (kerran varsinaisella peliajalla, kolmesti jatkoajalla).