Elokuussa SM-kultaa, tuleeko nyt IS Cup 4:n mestaruus? HAVU voittajasuosikkina GameXpoon - Esports - Ilta-Sanomat

Elokuussa SM-kultaa, tuleeko nyt IS Cupin mestaruus? HAVU voittajasuosikkina GameXpoon

Kuvituskuva
Julkaistu: 13.11.2019 12:12

HAVU Gaming luottaa kokemukseen ja tiimihenkeen viikonlopun IS Cup 4 -finaaleissa.

Ilta-Sanomat ja NHLGamer toteuttavat yhteistyössä IS Cup 4 -turnauksen, jossa etsitään Suomen parasta 6vs6-joukkuetta NHL 20 -pelissä. 5000 euron turnausta sponsoroivat PlayStation, Prisma Gaming ja Alpro.

Neljän joukkueen finaalit pelataan GameXpo-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 15.–16. marraskuuta. Voitosta kilpailevat HAVU Gaming, Filadelphia, Delusion ja Butterfly Effect.

Vahva voittajasuosikki on puhtaalla pelillä GameXpoon edennyt HAVU Gaming. Joukkue voitti elokuussa SM-kultaa.

– Pelit ovat sujuneet odotusten mukaisesti. Näissä turnauksissa on aina ensimmäinen tavoite päästä laneille, ja se me ollaan aina myös saavutettu, kertoo Tuukka ”FlyerKungen” Kuha.

Vuosi sitten pelatun IS Cup 3:n voitti Filadelphia. Silloin Kuhan edustama HAVU pelasi vielä nimellä Written in the Stars. Tänä vuonna tavoite on kirkastaa mitalia.

– Lähdetään voittamaan, kuten aina ennenkin. Näistä tapahtumista pitää pystyä silti nauttimaan tuloksesta riippumatta, juurikin koska 6v6-laneja ei liikaakaan ole.

Perjantain välieräottelussa vastaan asettuu Butterfly Effect, joka taisteli tiensä finaaliin pisimmän kautta. Tiimi on tuttu vastus HAVUlle.

– Siellä on nuoria, nälkäisiä, taitavia yksilöitä sekä varmasti on jotain hampaankolossa SM-kisojen jäljiltä. Ei saa antaa liikaa tyhjää tilaa ja aikaa heille, hyödyntävät sen aika tehokkaasti. Hieno sarja varmasti tiedossa. Hyviä kavereitakin löytyy vastustajalta, niin saa ekstralatausta peliin!

HAVU Gaming on NHL:n 6vs6-pelitilan hallitseva Suomen mestari.

HAVU Gaming on NHL:n 6vs6-pelitilan hallitseva Suomen mestari.

Kuhalla on selvä näkemys sitä, miksi HAVU juhlii lauantai-iltana IS Cupin voittoa: Joukkueella on paljon kokemusta ja hyvät muistot aiemmista isoista turnauksista.

– Meillä on kannustavat ja positiiviset energiatasot joukkueessa pelistä toiseen, mikä auttaa jaksamaan myös silloin kun on vaikeaa. Hienoja yksilöitä jengi siis täynnä ja uskon, että nämä on ne meidän vahvuudet millä mennään päätyyn asti. GLHF!

Jos pitäisi nostaa yksi pelaaja teidän joukkueestanne, niin kenet ja miksi?

– HAVU menee aina joukkueena turnauksesta turnaukseen, mutta Ilmari ”Puantso” Lehkosen ”between the legs”-kikka on ollut maalivahdeille painajainen viimeiset pari viikkoa.

HAVU Gaming:

  • Tuukka “FlyerKungen" Kuha, ikä 22, Klaukkala

  • Ilmari “Puantso” Lehkonen, 20, Turku

  • Wille “willekunq” Juntunen, 25, Oulu

  • Reittu “Roisto999" Hynynen, 34, Helsinki

  • Hannes “Hansulinho” Kettunen, 26, Vantaa

  • Risto “Dominointi” Järvi, 27, Tampere

  • Kristian-Mikael “Nassustelija” Katajisto, 22, Kuopio

IS Cup 4:n ratkaisupelit GameXpossa perjantaina ja lauantaina. Turnausta voi seurata paikan päällä, Twitchistä tai osoitteesta is.fi/esports.

Tuoreimmat osastosta