Suomalainen Overwatch-tähti Timo ”Taimou” Kettunen rehellisenä: Hölmöili rahojen kanssa ja avautui velkoihin – nyt alkoi korjausliike - Esports - Ilta-Sanomat
Kuvituskuva

Suomalainen OW-tähti tilittää avoimesti: Hölmöili rahoillaan ja viinalla, ajautui velkoihin

Timo Kettunen tunnetaan maailmalla paremmin nimimerkillä Taimou. 26-vuotias oli yksi Overwatchin ensimmäisistä tähtinimistä.

Timo Kettunen tunnetaan maailmalla paremmin nimimerkillä Taimou. 26-vuotias oli yksi Overwatchin ensimmäisistä tähtinimistä.

Julkaistu: 13.11. 10:02

Timo ”Taimou” Kettunen jakoi Twitterissä seuraajilleen rehellisen kertomuksen viimeisen neljän vuoden tapahtumista, kuten raha-asioidensa sössimisestä.

Overwatch-ammattilainen Timo ”Taimou” Kettunen on avautunut Twitterissä viime vuosien tapahtumista. Kettunen on aiemmin kertonut Ilta-Sanomille avoimesti muun muassa kokemastaan burnoutista ja alkoholismista.

Kettunen käy kirjoituksessa läpi viimeisen neljän vuoden suurimpia tapahtumia ja avaa nykytilannettaan. Hän paljastaa muun muassa olevansa veloissa, mutta tilanteen olevan hoidossa.

– Sain paljon rahaa, menetin kaiken ja ajauduin velkoihin. Olen nyt päässyt melkein ulos siitä paskaloukusta, ei huolta. Mutta älkää olko ahneita ja pitäkää rahoistanne huolta. Älkää olko kuten minä, avaa Kettunen vuoden 2018 tapahtumia.

Tilanne painaa yhä 26-vuotiasta pelaajaa. Rahaa oli tarpeeksi asuntoon, autoon ja kaikkeen muuhun kivaan. Hölmöilyt kuitenkin kostautuivat.

– Ainoa tapa päästä takaisin raiteille on jatkaa uraa ammattilaisena. Striimini on kuollut, rahat kadonneet ja olen veloissa.

Kettunen ei tarkenna, millaisista summista puhutaan tai millä tavalla hän on hölmöillyt rahoillaan. Kettusen edustama Dallas Fuel -joukkue pelaa Overwatch League -sarjassa, jonka minimipalkka on 50 000 dollaria kaudelta. Turnausvoittoina hän on tienannut arviolta reilut 50 000 euroa.

Kettunen on puhunut aiemmin avoimesti muun muassa burnoutistaan ja alkoholiongelmistaan.

Kettunen on puhunut aiemmin avoimesti muun muassa burnoutistaan ja alkoholiongelmistaan.

Näin Kettunen kertoo viimeisestä neljästä vuodesta

Vuonna 2016 Kettusella oli vain yksi tavoite: Tulla kilpapeliammattilaiseksi. Lahjakkaan pelaajan intohimo tuotti hedelmää, sillä hänestä tuli samana vuonna julkaistun Overwatchin yksi ensimmäisistä tähdistä.

Nousukiito näkyi myös Kettusen striimin katsojamäärissä, jotka kasvoivat. Ryyppääminen kiinnosti kuitenkin enemmän.

– Minusta tuli laiska, koska luulin voivani olla ammattilainen lopun elämääni. Iso virhe, joka vainoaa minua lopun elämääni. Vuoden 2016 lopulla alkoi alamäkeni. Minusta tuli alkoholisti ja omahyväinen, kirjoittaa Kettunen.

2017:n alussa Kettusen joukkue (Team EnVy) pärjäsi yhä, mutta tiimillä on sisäisiä ongelmia. Kettusella itsellään oli motivaation takia vaikeuksia sopeutua jatkuvasti muuttuvaan peliin. Hän kirjoittaa, että jälkiviisaana ajatellen lopettaminen olisi tässä kohtaa ollut paras päätös.

26-vuotias Kettunen on valmis tekemään kaikkensa, jotta ura ammattilaisena jatkuisi.

26-vuotias Kettunen on valmis tekemään kaikkensa, jotta ura ammattilaisena jatkuisi.

Vuoden 2018 alussa Los Angelesissa alkoi Overwatchin suuri OWL-liiga, joten Kettunen muutti toiselle puolelle maailmaa. Raha-ongelmien lisäksi Kettusella oli vaikeuksia löytää paikkaansa joukkueesta. Hän sai kuitenkin säilytettyä paikkansa seuraavalle vuodelle.

Tänä vuonna Kettunen seurasi pääosan Fuel-otteluista vaihtopenkiltä, mikä oli henkisesti raskasta. Tulevaisuuteen keskittyminen olisi ollut fiksuinta, mutta Kettunen käytti aikaa ja energiaa sen sijaan vihassa ja kateudessa kylpemiseen.

Motivaatio-ongelmat johtivat kauden aikana siihen, että Kettunen lopetti muutamaksi kuukaudeksi harjoittelun kokonaan. Kaikista takaiskuista huolimatta hän ei aio luovuttaa – ylpeys ei anna enää varaa epäonnistua.

– Olen aloittanut taas harjoittelun. Tunnen olevani tyhjä kuori, mutta sisällä on yhä palasia siitä, kun olin v*tun hyvä ammattilainen ja viihdyttäjä. Käytän niitä rakennuspalikoina saadakseni takaisin itseni sekä kollegoideni, muiden toimijoiden ja yhteisön luottamuksen.

OWL:ää pelataan jatkossa ympäri maailmaa liigakaupungeissa. Fuelin kotipaikka on Dallas, johon osa pelaajista on jo muuttanut. Suomessa parhaillaan olevalla Kettusella on voimassa oleva sopimus Fuelin kanssa.

Ensimmäisellä kaudella Kettunen sai vielä peliaikaa Dallas Fuelissa, mutta toinen kausi oli huomattavasti vaikeampi.

Ensimmäisellä kaudella Kettunen sai vielä peliaikaa Dallas Fuelissa, mutta toinen kausi oli huomattavasti vaikeampi.

Kettunen on saanut rehdistä kirjoituksesta runsaasti positiivisia kommentteja niin kollegoiltaan kuin seuraajiltaan. Yksi kommentoijista on Kettusen tavoin OWL:ssä kilpailevan Jiri ”LiNkzr” Masalinin Kirsti-äiti

– Timo, olet rohkea nuori mies. Kerrot asioista mitä joku saattaa pitää sisällään eikä uskalla niistä avautua. Esimerkkisi auttaa varmasti monia kertomaan omista ajatuksistaan.

Timo, olet rohkea nuorimies. Kerrot asioista mitä joku saattaa pitää sisällään eikä uskalla niistä avautua.Esimerkkisi auttaa varmasti monia kertomaan omista ajatuksistaan.Vaikka emme ole nähneet livenä,niin olen ylpeä että tunnen sinut. Toivottavasti voin joku päivä halata sinua — MamaLiNkzr🇫🇮💚💚 (@kirstimasalin) November 10, 2019