Kommentti: ENCEn pelaajavaihdos näyttää historiallisen huonolta – omistajat, herätys!

Julkaistu:

KOMMENTTI
ENCEn syksy on ollut vaikea CS-kentillä, mutta pelaajia enemmän omistajilla on nyt peiliin katsomisen paikka, kirjoittaa esports-toimittaja Nico Hartikainen.
Kuukauden turnaustauko, viikon harjoitusleiri ja paljon harjoittelua yhdessä. Kiinaan lähtiessä odotukset olivat ENCEn osalta korkealla minun lisäkseni varmasti monella muullakin fanilla.

Miten kävikään? No ihan helvetin huonosti. Kolmesta ottelusta tuloksena oli yksi voitto, jossa siinäkin hävittiin yksi kartta reilusti huonommalle paikallisjoukkueelle ViCi Gamingille.

Maailmanluokan joukkuetta 100 Thievesiä vastaan ENCE oli pelkkä vastaantulija. 100T näytti oikealta joukkueelta ja ENCE pari päivää sitten kootulta kaveriporukalta. Tiimipelistä ei suomalaisleirissä ollut tietoakaan. Tuloksena oli kaksi todella yksipuolista, rumaa 0–2-tappiota.


Tilanne on tällä hetkellä lähinnä katastrofaalinen. Elokuussa tehty päätös vaihtaa Aleksi ”Aleksib” Virolainen Miikka ”suNny” Kemppiin on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut. Itse asiassa vaihdos ei ole onnistunut millään tavalla, vaikka tilannetta katsoisi kuinka ENCE-fanilasit päässä.

Joukkueen imago on kolhiintunut oikein kunnolla, faneilta tulee kuraa niskaan jatkuvasti ja tuloksia ei neljästä turnauksesta ole. Maailmanlistalla sijoitus tippuu kovaa vauhtia: Vaihdoksen aikoihin sijoitus oli kolmas – nyt se on 14:s.
ENCEn pelaajat tai omistajat eivät ole syystä tai toisesta nostaneet rohkeasti kissaa pöydälle eli kommentoineet tilannetta. Pelaajat ovat jättäneet kaiken sanottavansa pelipalvelimille, mutta siellä tapahtuneista asioista ei ole jäänyt hyvää makua kenenkään suuhun.

Omistajat eivät ole puolestaan halunneet kertoa, millaiseen sotasuunnitelmaan he sitoutuivat, kun pelaajavaihdoksesta päätettiin. Myöskään emme tiedä, ketkä asiasta päättivät. Toistaiseksi ENCE on antanut sekä fanien että vihaajien spekuloida kaikkea maan ja taivaan väliltä.


ENCEn katseet ovat varmasti jo pitkällä vuodessa 2020, mutta se ei faneja lohduta. Pelaajavaihdos hoidettiin huonosti ja sille ilmeisesti uhrattiin syksyn turnauskalenteri.

ENCEn pitäisi nyt kertoa avoimesti vaihdoksen taustat, mitkä ovat syyt heikoille suorituksille ja millaiselle ajanjaksolle on asetettu mitäkin tavoitteita.

Useamman kuukauden odottelu nopeasti muuttuvassa CS-maailmassa on pitkä aika kenelle tahansa. Se on sitä erityisesti faneille, jotka ovat tänä vuonna päässeet vasta ensimmäisen kerran kunnolla kannustamaan suosikkejaan.

Kaiken kaikkiaan tässä kohtaa näyttää pahasti siltä, että Virolaisen vaihtaminen oli kokonaisuutta tarkastellen vuoden huonoin kokoonpanomuutos. Eräs ranskalaiskollegani latasi jo Twitterissä, että kun vielä maltetaan odottaa hetki, niin voidaan puhua vuoden sijaan kaikkien aikojen huonoimmasta.
Toivon todella ENCEn todistavan, ettei asia ole näin. Suomi tarvitsee kansainvälisesti menestyvän CS-joukkueen, ja ENCEllä on siihen kyllä resurssit. Eri juttu on, saadaanko nykyisistä palapelinpaloista koottua valmista kuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt