Faneilta täystyrmäys konttaavalle ENCElle: ”Karma iski, kun penkititte Aleksin”

Julkaistu:

CS:GO
ENCEn perjantainen tappio ja pelien päättyminen jälleen kerran lohkovaiheeseen ei ollut fanien mieleen.
ENCE hävisi perjantaina toista kertaa reilun vuorokauden sisään australialaiselle Counter-Strike-joukkueelle 100 Thievesille. Tappion myötä ENCEn pelit päättyivät lohkovaiheeseen IEM: Beijing -turnauksessa.

100 Thieves -tappioiden välissä ENCE voitti 2–1-tuloksella paikallisjoukkueen ViCin, joka on kaukana maailman kärjestä. ENCE kompuroi pelin alkuvaiheessa pahasti, mutta voitti ratkaisevan kartan helposti.
Turnaus oli ENCEn neljäs Miikka ”suNny” Kempin kanssa – joka kerta pelit ovat päättyneet lohkovaiheeseen. Pekingistä toivottiin muutosta kurssiin, sillä ensimmäiset kolme koitosta Kempin kanssa joukkue pelasi käytännössä ilman harjoittelua. Nyt harjoitteluaikaa oli vajaa kuukausi.

ENCEn valmentaja Slaava ”Twista” Räsänen ja toimitusjohtaja Mika Kuusisto ovat kommentoineet suoritusta Twitterissä: Kuusisto totesi sen olleen todella suuri pettymys.

– Meidän pitää katsoa kunnolla peiliin ja miettiä ongelmiamme sekä suoritustamme. Hyvin pelattu 100T ja onnea kaikille playoff-nimille, kirjoitti Räsänen.
Fanit eivät olleet yhtä positiivisella tuulella kuin ENCE-miehet. Twitter, Facebook ja Instagram ovat käytännössä täynnä pelkkiä negatiivisia kommentteja. Moni on toivonut potkut saaneen pelinjohtajan Aleksi ”Aleksib” Virolaisen paluuta kokoonpanoon, osa irvaillen ja jotkut tosissaan.

– Nyt on varmaan sitä kivaa lentomatkalla kotiin. Karma iski, kun penkititte Aleksin.

– Voi olla kohta vaikeeta selitellä sponsoreille miks kommenttikentät näyttää tältä aina.

– Ala-arvoinen pimittelevä viestintä, fanien syyllistäminen, selkäänpuukottavat haastattelut. Ja kaiken päälle aivottomat peliesitykset, joita katsoessa ei usein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Olette faneille anteeksipyynnön velkaa. Kantakaa vastuunne.


– Eiköhän nyt ole selvää viimeistään, että enää ette voi selitellä tulosta. Aleksib-penkitys oli virhe. Kaikki sen tajuavat, mutta organisaatiolla ei ole munaa myöntää asiaa. Luulisi sielläkin jo asian alkavan ketuttaa, kun joukkue kyntää joka hiton turnauksen jämäsijoilla.

– Neljä viikkoa harjoittelua siihen, että näemme pelaajien menevän yksi kerrallaan ilman kamoja. Mikä on tekosyy tällä kertaa?
Myös kannustajia löytyi kommenttikentistä, joskin hyvin harvakseltaan.

– Aina ei voita, katseet kohti uutta turnausta, GG!

– Aika tukkoista oli treenitauon jälkeen. Nyt takut kuntoon ja seuraavassa turnauksessa pleijareihin. Tsempit!

– Ei hätää. Valmistaudutte nyt vaan rauhassa ensi vuoteen.


Suomen CS-kentän asiantuntija ja selostajana kunnostautunut Kalle ”gaLezki” Kareinen kertoi antavansa tuomionsa ENCE-vaihdoksesta vuoden lopulla. Tällä hetkellä joukkueen tekeminen ei vakuuta Kareista.
ENCEn seuraava turnaus on CS:GO Asia Championship, joka pelataan Kiinassa 20.–24. marraskuuta. Turnaukseen osallistuvat esimerkiksi Evil Geniuses, G2 Esports ja MIBR.