Tunnettu Fortnite-pelaaja Jarvis ”FaZe Jarvis” Kaye julkaisi huijausvideon Youtubeen – yllättyi saatuaan elinikäisen pelikiellon - Esports - Ilta-Sanomat

Fortnite-julkkis huijasi pelissä ja latasi videon Youtubeen – elinikäinen porttikieltohan siitä tuli

Fortnite-pelaaja Jarvis Kaye ei sanojensa mukaan tajunnut, millaisia seuraamuksia huijausvideon lataamisesta kahdelle miljoonalle fanille voisi ilmetä.

Ensi viikolla 18 vuotta täyttävän Jarvis Kayen pelit Fortnitessa päättyivät hölmöilyihin. Kuvakaappaus Kayen tilitysvideolta.­

7.11.2019 10:58

Fortnite-pelaaja Jarvis ”FaZe Jarvis” Kayen ura pelissä päättyi erikoiseen hölmöilyyn: Hän kuvasi ja latasi suositulle Youtube-kanavalleen videoita, joissa hän huijaa pelissä.

Kayen käyttää aimbot-huijausta eli automaattitähtäystä lataamillaan videoilla. Huijaustilanteet eivät tapahtuneet turnausten aikana vaan yleisissä pelisessioissa tai erillisessä harjoitustilassa [playground]. Huijausohjelmaa hän käytti kakkostilillään, jotta hänen normaalisti käyttämäänsä tunnusta ei suljettaisi.

Fortnite-julkaisija Epic Gamesia ei tämä kiinnostanut: Pian 18 vuotta täyttävän Kayen kaikki tunnukset on lukittu eliniäksi. Mikäli Kaye tekee uuden tunnuksen, niin se estetään myös automaattisesti.

Kaye kertoi tilanteestaan Youtube-videolla, joka on nähtävillä alla. Videolla hän toteaa ajatelleensa kuvaushetkellä katsojia: Tässä teille viihdyttävää ja mielenkiintoista sisältöä katsottavaksi.

– Mielessäni ei edes käynyt ajatus, että voisin saada elinikäiset bännit Fortniteen, toteaa Kaye videolla.

Tilittämisvideota on katsottu lähes 8 miljoonaa kertaa

Kaye edustaa maineikasta FaZe Clan -joukkuetta, joka on yksi Fortniten menestyneimmistä. Nuoren miehen Youtube-videoita on katsottu yli 200 miljoonaa kertaa. Youtubessa hänellä on lähes kaksi miljoonaa tilaajaa ja Instagramissa 1,3 miljoonaa seuraajaa.

Twitteriin jakamassaan viestissä Kaye kertoi ottavansa vastuun teoistaan, vaikka hän ei kuvaamisvaiheessa ymmärtänytkään tekojensa seurauksia. Kilpaurallaan hän ehti tienata noin 9000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?