Huippujen kohtaaminen rikkoi katsojaennätykset – tässä LoLin MM-finalistit

Julkaistu:

ESPORTS
MM-finaali pelataan Pariisissa sunnuntaina 10. marraskuuta.
League of Legendsin MM-kisat lähestyvät loppua. Madridissa pelatuista välieristä finaaliin etenivät kiinalaisjoukkue FunPlus Phoenix sekä eurooppalainen G2 Esports.

Kiinalaisjoukkueiden välisessä ensimmäisessä välierässä FunPlus Phoenix kaatoi 3–1-tuloksella hallitsevan maailmanmestarin Invictus Gamingin.

Toinen välierä oli kenties koko LoL-historian odotetuin, kun vastakkain asettuivat vuoden ykkösnimi G2 ja kolminkertainen maailmanmestari SK Telecom T1. Odotettu ottelu päättyi G2:n vakuuttavaan 3–1-voittoon.

Lopputulos oli yllättävä, sillä SKT1 aloitti lähes jokaisen pelin vahvasti. Korealaisjoukkueen tähtipelaaja Lee ”Faker” Sang-hyeok teki sarjan aikana useita isoja virheitä, jotka eivät jääneet faneilta huomaamatta. Monien mielestä suoritus oli yksi Sang-hyeokin uran heikoimmista.


Katsojaennätys rikki niin, että heilahti

G2:n ja SKT1:n välistä kamppailua seurasi ennätysyleisö. Sarjan viimeiseksi jäänyttä peliä katsoi samanaikaisesti vajaat neljä miljoonaa ihmistä, eivätkä kiinalaiskatsojat edes näy luvuissa.

Aiempi ennätys oli viime viikon SKT1–Splyce-ottelusta, jolla oli 2,5 miljoonaa samanaikaista katsojaa. Tätä edeltävä ennätys oli puolestaan Fortniten kesällä pelatuista MM-kisoista: Silloin katsojia oli oli ruudun ääressä samalla hetkellä 2,3 miljoonaa.
Worlds-kisojen finaali pelataan Pariisissa sunnuntaina 10. marraskuuta. Finaalinäyttämö on AccorHotels Arena, johon mahtuu 20 000 katsojaa. Finaali on loppuunmyyty.

Suomen aikaa kello 14 alkava finaali pelataan paras viidestä -sarjana. G2:lla on mahdollisuus tehdä hurja temppu, sillä se ei ole hävinnyt koko vuoden aikana yhtään paras viidestä -sarjaa.

Finaalia voi seurata alta englanniksi: