Kommentti: ENCEn katastrofin voi hyvittää vain menestyksellä – ja aika käy vähiin

Julkaistu:

KOMMENTTI
ENCEn olisi suotavaa onnistua Kiinassa, jos se haluaa korjata syksyllä ryvettynyttä imagoaan, kirjoittaa esports-toimittaja Nico Hartikainen.
Suomalaisen ENCE-organisaation Counter-Strike-joukkue kilpailee tällä viikolla Kiinassa. Kovatasoiseen turnaukseen osallistuu muun muassa maailmanlistan kärkikaksikko Evil Geniuses ja Astralis.

ENCEn on lähes pakko onnistua turnauksessa, jos se haluaa korjata imagoaan. Elokuinen pelaajavaihdos on ollut suoranainen pr-katastrofi, sillä äänekkäimmät fanit ovat hyökänneet joukkueen kimppuun.

”Ainakin piditte hauskaa” epäonnistuneen pelin jälkeen on muodostunut jo lentäväksi lauseeksi fanien suussa. Lausahduksella viitataan Jani ”Aerial” Jussilan surullisenkuuluisaan haastatteluun pelaajavaihdoksen jälkeen.
Tähän mennessä ENCE on pelannut kolmessa turnauksessa Miikka ”suNny” Kempin kanssa. Jokaisessa pelit ovat päättyneet ennen pudotuspelejä, mutta huolestuttavaa on ollut joukkueen suorittaminen palvelimilla. Peli on näyttänyt sekavalta ja sieluttomalta – aivan kuin taisteluhenki puuttuisi.


ENCEllä on takanaan nyt kuukauden tauko. Kotona harjoittelun lisäksi vauhtia on haettu harjoitusleiriltä. Kiinaan lähtiessä joukkueella on siis nolla selitystä, jos peli näyttää kehnolta tai lopputulos on katastrofi.

Suomalaisjoukkueen lähtökohtia ei paranna se, että samoihin aikoihin – tai myöhemmin – pelaajavaihdokset tehneet Fnatic, Team Vitality ja FURIA ovat kaikki menestyneet jo uusilla kokoonpanoillaan.

Fnatic voitti lokakuun alussa pelatun DreamHack Masters Malmön, jossa Vitality oli toinen. FURIA selvisi puolestaan hiljattain neljän parhaan joukkoon Turkissa pelatussa 16 joukkueen StarSeries-turnauksessa.

ENCEn puolustukseksi todettakoon, että mainitut joukkueet eivät ole tosin matkustaneet yhtä paljoa kuin suomalaiset. Tästä huolimatta ENCEn aika on käymässä vähiin.


Onnistuminen Kiinassa ei vaadi voittoa tai edes finaalipaikkaa. Jopa pudotuspelien ulkopuolelle jääminen on ok, jos tiimin peli näyttää oikeasti hyvältä.

ENCEllä ei ole tietenkään pakottavaa tarvetta todistaa mitään, mutta ei siitä haittaakaan olisi tässä kohtaa. Otteluiden seuraaminen ja fanitus on kuitenkin ollut vaihdoksen jälkeen kaikkea muuta kuin #ez4ence (helppoa ENCElle). Ehkä nyt kurssi kääntyy.

Mikäli ENCE ei onnistu laittamaan kampoihin lohkon kovimmille nimille 100 Thievesille tai Astralikselle, niin voidaan alkaa jo hiljalleen pohtia, että oliko pelaajavaihdos yksi Suomen esports-historian suurimmista epäonnistumisista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt