NBA-seuraomistaja ja tv-tähti Mark Cuban: Esports-joukkueen omistaminen on huonoa bisnestä - Esports - Ilta-Sanomat

NBA-seuran omistaja ja tv-kasvo Mark Cuban: Esports-joukkueen omistaminen on huonoa bisnestä

Cubanin mukaan isot esports-rahat löytyvät Aasiasta ja pelit muuttuvat liian nopeasti.

Mark Cuban, 61, omistaa NBA-seura Dallas Mavericksin. Miljardööri on tunnettu myös Shark Tankista eli Leijonan luola -tv-ohjelmasta.­

30.10.2019 14:05

NBA-seura Dallas Mavericksin pääomistaja Mark Cuban on kritisoinut esports-bisnestä. Cuban tunnetaan muun muassa Suomessakin näytettävästä Leijonan Luola -tv-sarjasta.

Cuban jakoi ajatuksiaan esports-bisneksestä Fair Game -ohjelmassa esitetyssä haastattelussa. Osuus haastattelusta on katsottavissa jutun lopusta.

Haastattelussa Cuban kertoi ajatelleensa League of Legends -pelijoukkueen ostamista vuoden 2018 lopulla, mutta päätti lopulta toisin. 61-vuotiaan miljardöörin mielestä LoL, Overwatch sekä Fortnite muuttuvat muutaman kuukauden välein niin paljon, että niiden kohdalla voitaisiin puhua jopa uudesta pelistä. Jatkuvat muutokset ovat erityisen raskaita pelaajille, mikä näkyy esimerkiksi burnoutteina.

– Toinen syy löytyy talouspuolelta. Uskon monen tiimiomistajan, enkä puhu nyt pelkästään esportsista, yllättyvän kuinka vaikeaa ja huonoa bisnestä se on. Kasvaako bisnes? Kyllä, mutta täällä Yhdysvalloissa esports-joukkueen omistaminen on huonoa bisnestä, kertoi Cuban haastattelussa.

Cubanin mukaan osa omistajista koittaa jo päästä eroon hankkimistaan joukkueista. Rahoituskierroksilta haetaan miljoonia, mutta samalla joukkueiden arvot kuulemma laskevat.

NBA-seuroista esimerkiksi Houston Rockets ja Golden State Warriors ovat ostaneet paikat LoLin Pohjois-Amerikan huippusarjaan. Isot rahat löytyvät miljardöörin mukaan kuitenkin Kiinasta ja Etelä-Koreasta.

Vaikka Cuban on pysytellyt kaukana joukkuepuolesta, niin on hän sijoittanut kuitenkin esports-kenttään: Hän on yksi Unikrn-vedonlyöntiyhtiön sijoittajista. Lisäksi Mavericks-seura on mukana NBA2K-pelin kilpasarjassa.

Pätkä Cubanin haastattelusta Fair Gamessa:

Miljardööri-Cubanin kommentit ovat keränneet laajalti huomiota esports-kentällä. Eurooppalaisen G2 Esports -organisaation omistaja Carlos ”ocelote” Rodriguez oli samaa mieltä siitä, että moni tiimi on hakenut sijoituksia käytännössä ilman mitään arvoa. Samaan aikaan kuitenkin monet joukkueet ovat saaneet perustellusti miljoonasijoituksia.

– Jos Cuban omistaisi osan G2:sta, niin hän olisi hyvin iloinen mies. Lyön vetoa, että voin 20 vuoden päästä ostaa Mavericksin sinulta G2:sta saamilla rahoilla, jatkoi Roriguez.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?