Yksi Counter-Striken aseista on liian hyvä, jyrähtävät ammattilaiset – ”Lähdössä ihan käsistä” - Esports - Ilta-Sanomat

Yksi Counter-Striken aseista on liian hyvä ja pilaa pelin, jyrähtävät ammattilaiset – ”Lähdössä ihan käsistä”

SG 553 eli tutummin Krieg on noussut CS:n suosituimmaksi aseeksi ammattilaisten keskuudessa.

SG 553 eli tutummin Krieg on noussut CS:n suosituimmaksi aseeksi ammattilaisten keskuudessa.

Julkaistu: 29.10.2019 12:55

Counter-Striken ammattilaiset ovat viime aikoina kritisoineet kovasti SG 553 -aseen eli tutummin Kriegin tehokkuutta. Monet pelaajat vaativat aseeseen muutoksia.

Counter-Striken asetasapainosta on riittänyt puhetta viime aikoina. Elokuun jälkeen ammattilaisten suosituimmaksi aseeksi on noussut SG 553 -rynnäkkökivääri eli tutummin Krieg. Ase on ohittanut suosiossa muun muassa legendaarisen AK-47:n.

Kriegin hintaa pudotettiin keväällä (aiemmin 3300 $, nykyisin 2750) ja sen jälkeen suosio on hiljalleen kasvanut. Tällä hetkellä Krieg on pelin suosituin ase ammattilaisotteluissa. AK:ta ja Kriegiä yhdistää se, että vain terroristit voivat ostaa niitä.

Aseiden erot ovat hintaan nähden merkittävät: Kriegillä pystyy zoomaamaan, se tekee enemmän vahinkoa ja ampuu nopeammin. Lisäksi aseen rekyylikuvio on hieman helpompi kuin AK:n.

Kriegillä voi zoomata toisin kuin toisella suositulla terroristipuolen rynnäkkökiväärillä AK-47:llä.

Kriegillä voi zoomata toisin kuin toisella suositulla terroristipuolen rynnäkkökiväärillä AK-47:llä.

Muun muassa Astralis-tähti Nicolai ”dev1ce” Reedtz jakoi hiljattain Instagramin tarinat-osiossaan päivityksen, jossa hän kertoi AWP-tarkkuuskiväärillä pelaamisen vaikeutuneen huomattavasti Kriegin noustua suosioon. Reedtzin mukaan AWP:n ostaminen ei ole nykyisin aina edes kannattavaa.

– Krieg-meta on lähdössä ihan käsistä, twiittasi Reedtzin joukkuetoveri Peter ”dupreeh” Rasmussen hiljattain.

Vastaavan viestin on jakanut myös Vitality-pelaaja Richard ”shox” Papillon, jonka viestiä ovat kompanneet muun muassa Gabriel ”FalleN” Toledo (MIBR), Dennis ”dennis” Edman (GamerLegion) ja Rustem ”mou” Telepov (Gambit Esports). Mousesportsin Robin ”ropz” Kool puolestaan totesi saaneensa ylivoimaisesta aseesta itseluottamusta pelaamiseen.

  • Juttu jatkuu twiittien jälkeen

Team Liquid -pelaaja Russel ”Twistzz” Van Dulken on ehdottanut aseen muuttamista puoliautomaatiksi. Tällöin se olisi vielä käyttökelpoinen, mutta ei enää ylivoimainen. Van Dulkenin mielestä aseen ampumisnopeuden hidastaminen olisi väärä ratkaisu. Sen sijaan jos nopeuden ja tarkkuuden pitää samana kuin nyt, niin jatkossa nopeat hiiren naputtajat loistaisivat aseella.

Van Dulkenin ideasta ovat innostuneet Rasmussenin lisäksi Nathan ”NBK-” Schmitt (ex-Vitality). SMASH-joukkueen Martin ”STYKO” Styk ei haluaisi muuttaa aseen ominaisuuksia, sillä hänen mielestään sillä on paikka pelissä. Sen sijaan slovakialainen nostaisi aseen hintaa 400 dollarilla, jotta se ei olisi enää hinnan puolesta niin selvä valinta.

Counter-terroristien eli poliisien vastaava ase AUG nousi keväällä suursuosioon hinnanpudotuksen myötä. Aseeseen tehtiin muutoksia kesäkuussa, minkä jälkeen sen suosio on laskenut roimasti.

Tuoreimmat osastosta