Maailman menestyneimpiin pelaajiin lukeutuva Jesse Vainikka: 5+1 vinkkiä nuorille pelaajille ja vanhemmille

Jesse Vainikka antoi viisi vinkkiä ammattilaispelaajan urasta haaveileville ja yhden heidän vanhemmilleen.

Jesse ”JerAx” Vainikka on Dota 2 -pelin kaksinkertainen maailmanmestari. Kuvassa Vainikka palattuaan Suomeen elokuun lopulla toisen MM-kullan jälkeen.

27.10.2019 10:52

Kaksinkertainen Dota 2 -videopelin maailmanmestari ja monimiljonääri. Näin voisi kuvailla 27-vuotiasta Jesse ”JerAx” Vainikkaa, joka on yksi maailman menestyneimmistä kilpapelaajista.

Vainikka listasi Ilta-Sanomille 5+1 vinkkiä kilpaurasta haaveileville pelaajille ja nuorten vanhemmille.

1. Ole aidosti kiinnostunut pelistä

– Pitää olla sellainen luontainen kiinnostus siihen peliin ja kilpailemiseen. Jos sellaista ei ole, niin ei kannata väkisin alkaa pakottaa. Aluksi pidä vaikka kivaa kavereiden kanssa pelatessa.

2. Muista kehittää itseäsi

– Sitten kun innostuu kunnolla, niin pitää muistaa kehittää itseään ja ottaa mallia muilta. Tosi aikaisessa vaiheessa pitää olla ajatuksia itsekehityksestä, koska maailmassa on muitakin jotka haluavat sitä samaa.

– Aina joku tekee asiat paremmin ja käyttää enemmän aikaa, joten asiat pitää tehdä jotenkin fiksusti. Fiksusti käytetty aika on parempi vaihtoehto kuin pelkkä grindaaminen.

3. Pelaamisen pitää olla miellyttävää

– Älä pakota itseäsi tilanteisiin, jotka eivät ole mielekkäitä. Pelaamisen pitää olla aina jossain määrin miellyttävää, mutta rajoja pitää myös rikkoa. Se on haastava yhtälö, mutta jos on motivaatiota, niin ilman muuta yrittämään jotain uutta.

4. Koulu ei poissulje pelaamista

– Osa ihmisistä pystyy opiskelemaan ja pelaamaan samanaikaisesti, mutta itse en ole sellainen. Valitsen jotain minua kiinnostavaa ja sitten teen sitä täysillä. Itselläni se toimi, että lopetin koulun ja ylläpidin pelaamista esimerkiksi striimaamalla, josta sai tuloja.

– Se on henkilökohtaisista asioista ja itsestään kiinni, että mikä toimii ja mikä on kannattavaa. Jos olet kaksi vuotta pelannut vaikka koulun ohella, niin todennäköisesti kannattaa hoitaa se sitten loppuun ja panostaa vasta sen jälkeen.

5. Kaikista ei ole ammattilaiseksi

– Huipulle pääseminen ei tapahdu hetkessä. Se voi vaatia vuoden tai kolme. Kaikki eivät sinne myöskään pääse. Jos on motivaatio-ongelmia, muut asiat kiinnostavat enemmän tai on vaikea löytää liekkiä uudestaan, niin sitten kannattaa ottaa taukoa tai lopettaa. Jos kiinnostaa, niin yritä, mutta aina ei voi laittaa niin sanotusti all-in.

6. Vanhemmat, olkaa kiinnostuneita!

– Mielestäni vanhempien tärkein rooli kasvavan teinin suhteen on olla kiinnostunut, että mitä nuori tekee ja mihin sitä aikaa käytetään. Se on ehkä vähän sellainen aihe, josta ei puhuta niin paljoa. Sellainen yleinen kiinnostus vetoaa teineihin, vaikka he sanovatkin "mee nyt pois" ja muuta.

– Jos nuori harrastaa jääkiekkoa tai kilpapelaamista, niin on hyvä näyttää, että se kiinnostaa ja siinä tuetaan. Osoitetaan, että uskotaan siihen, mistä nuori on kiinnostunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?