Huhu: Aleksi ”Aleksib” Virolaisen rakentamalle Counter-Strike-joukkueelle OG:lle kova kolaus – 18-vuotias suomalaislupaus Elias ”Jamppi” Olkkonen ulos - Esports - Ilta-Sanomat
Kuvituskuva

Huhu: Nuori suomalaislupaus yllättäen ulos Aleksi ”Aleksib” Virolaisen joukkueesta – syynä pelitaustaan liittyvä epäily

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen (vasemmalla) vireillä oleva projekti koki huhujen mukaan kovan kolauksen: Elias ”Jamppi” Olkkonen, 18, ei enää kuulu tiimiin.

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen (vasemmalla) vireillä oleva projekti koki huhujen mukaan kovan kolauksen: Elias ”Jamppi” Olkkonen, 18, ei enää kuulu tiimiin.

Julkaistu: 24.10. 14:24

18-vuotias Elias ”Jamppi” Olkkonen ei kuulu pelitaustansa vuoksi enää Aleksi ”Aleksib” Virolaisen rakentamaan joukkueeseen, väittää tunnettu CS-toimittaja.

Elokuussa ENCEn Counter-Strike-joukkueesta potkut saaneen Aleksi ”Aleksib” Virolaisen huhutun uuden joukkueen kokoonpano on muuttunut, uutisoi Dexerto-sivuston toimittaja Jarek ”DeKay” Lewis.

Lewisin tietojen mukaan Virolaisen, Nathan ”NBK-” Schmittin, Valdemar ”valde” Bjørn Vangsån ja Issa ”ISSAA” Muradin rinnalla pelaisi jatkossa tarkkuuskivääritaidoistaan tunnettu Valentin ”poizon” Vasilev. Bulgarialainen Vasilev edustaa Windigo-joukkuetta.

Vasilev korvaa kokoonpanossa suomalaisen SJ Gaming -joukkueen 18-vuotiaan superlupauksen Elias ”Jamppi” Olkkosen. Lewis kirjoittaa vaihdoksen mahdollisen syyn löytyvän Olkkosen historiasta.

Lewisin mukaan suomalaispelaajan vanhalla Steam-pelitunnuksella on bännit, eli tunnuksella on jääty joskus kiinni huijaamisesta tai ainakin huijausyrityksestä. Myös Ilta-Sanomat on kuullut vastaavia huhuja liittyen Olkkosen tilanteeseen.

Mikäli Olkkosen vanhan tunnuksen pelikielto on tullut silloin kun hän sen vielä itse omisti, niin ei suomalaislupaus voisi mitä todennäköisemmin kilpailla pelijulkaisija Valven tukemissa Minor- tai Major-turnauksissa. Majorit ovat pelin suurimmat ja arvostetuimmat kisat.

Olkkosen historiasta on keskusteltu muun muassa kesällä. Elokuussa FACEIT-pelipalvelun työntekijä Milos Nedeljkovic ilmoitti Olkkosen liittyvän heidän FPL-palveluunsa, jossa ammattilaiset pelaavat keskenään. Nedeljkovic kertoi Olkkosen taustojen johtaneen äänestykseen – Olkkonen sai 93 prosentin kannatuksen – mutta hän itse uskoi suomalaispelaajaa koskevien huijausväitteiden olevan perättömiä.

Virolaisen kasaaman joukkueen on huhuttu edustavan Dota 2 -pelin kaksinkertaista maailmanmestarijoukkuetta OG:ta. Toistaiseksi OG tai tiimiin yhdistetyt pelaajat ovat olleet asiasta vaitonaisia.

Lewis on paljastanut urallaan useita merkittäviä kokoonpanomuutoksia. Hän on tuonut julki myös Virolaisen huhutut tiimikuviot ja OG-kytköksen.

Muokattu kello 14.37: Lisätty kappale koskien Olkkosen FPL-taustaa.